dijous, 10 d’octubre del 2013

Superlligues europees

Joan Collet té tota la raó del món. A una conferència organitzada per Tribuna Barcelona, el dilluns, el President de l'Espanyol va dir que la Lliga és un frau i que tal com està muntat l'actual sistema no val la pena jugar-la ja que la Lliga està reservada pels més rics.
És absolutament cert. I no només afecta la Lliga espanyola. Passa a la resta de grans campionats i a molts esports on els grans i rics ja tenen la Lliga al sac gairebé des d'abans del sorteig i tot.
Casos com el bàsquet ACB on Barça i Madrid s'ho mengen tot, a pista o despatxos, o el més flagrant, a l'handbol, on sense l'Atlètic de Madrid el Barça es passeja militarment pels parquets tot esperant recollir la copa.
La Lliga, les lligues han perdut interès excepte quan juguen els grans. Ergo inplica menys ingressos televisius (la mare dels ous) per uns equips petits cada cop més escanyats.
La solució és fàcil. En comptes d'un Granada-Rayo o un Guadalajara - Anaitasuna fem que els caps de setmana es jugui un Barça - Bayern de Munich o un Kiel - Barcelona, i deixem les competicions doméstiques pels dimecres.
Perquè no una Superlliga europea, del que sigui? Perquè no deixem les lligues domèstiques pels petits i fem que qui la guanyi pugi al grup de dalt. Guanyaria tota l'emoció i interès que Barça i Madrid s'han carregat.
Joan Collet té raó
PostData: El Barça guanyarà a la Penya la Lliga Catalana de bàsquet, després que els badalonins derrotessin al Manresa, remuntant 16 punts, a les semifinals. Perdoneu la rotunditat però tal com estan les coses i ja hem comentat, la superioritat econòmica i esportiva del Barça és exagerada respecte als altres. Cal replantejar el sistema. Avui a les 21:00, a Rac1, a Fontajau, a Girona, Barça - Joventut final de la Lliga Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada