dimarts, 15 d’octubre del 2013

Futbol per adults

Toni Freixa, el portaveu del club ho va anunciar ahir en el final de la roda de prensa de balanç i anunci de la reunió de la Junta directiva. Com si fos un per cert, una futesa, quelcom sense importància.
El Barça per ordre de la Generalitat, ordre per cert que fa 4 anys que es torejava, farà que els menors de 7 anys han d'anar al Camp Nou amb entrada. No és que necessàriament hagin de passar per caixa, pot ser una invitació.
Ho fa, diu Freixa, per raons de seguretat i perquè al partit Barça - Getafe van passar per sota els torns que marquen l'entrada a l'Estadi, 10.000 nanos, cosa que portaria al sobreaforament.
Per seguretat? No ha passat res. El més greu que ha passat és que la criatura s'hagi perdut i Manel Vich hagi anunciat per megafonia als seus pares que tenen al nano a la porta de tribuna. Si fos així s'haurien de tancar els supermercats.
Malament quan Freixa diu que el que vol fer el club serà antipopular. Doncs si ja se sap que no agradarà perquè es fa? I perquè ara es compleix la normativa del govern i no quan tocava?
La mesura no és cap parida. El fet barcelonista, el fet de ser culé es mama molts cops a la falda del pare tribunero, de la mare patidora, de l'àvi del puro o de l'àvia que teixeix una nova bufanda blaugrana mentre Messi meravella al món. I es mama de franc com tot el què un pare ensenya al fill.
Aquell nen que somia en ser com el seu ídol que veu des de la grada haurà de passar per caixa a partir del Barça - Madrid. Curiós que la Junta que diu que vol que la quitxalla s'integri del tot a la vida del Barça, prengui tal mesura. Per si no n'hi ha prou amb horaris indescents, només falta que els nens, un dels valors dels quals presumeix i sosté el club, trenquin el porquet per poder anar a veure els seus ídols. El Camp Nou també és quitxalla. És el nen que dóna color a l'Estadi, que passa per sota els torns d'entrada al camp i fa que hi hagi molta més gent al camp. És el nen que es taca de quètxup més la samarreta que el frankfurt. És el contrapunt del tribunero que sempre està de morros i anima als 90 minuts.
Si hi ha futbol base és perquè hi ha nanos que veuen als seus ídols al millor camp del món i volen emular-lo. I somien des del seient del Camp Nou a ser com ells. I ho fèien de franc, que magnificava les ganes de ser com els més grans. Les il.lusions no es paguen ni es cobren. Es tenen. I se la volen carregar amb bitllets en una època on escassegen.
El futbol ha de ser un acte sacramental per a tota la família, i no una peli de divendres a la nit al Plus que no poden veure els nens.
Si diuen que el Barça és com una família, avui al nen l'han expulsat d'ella.
PostData: Espanya es va classificar oficialment pel Mundial 2014 del Brasil de futbol en obtenir el pubt que li faltava en derrotar a Geòrgia. Emprenyada descomunal del soci culé, en veure com un lesionat Piqué jugava els 90 minuts d'una llauna de partit amb un rival de fireta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada