dimarts, 12 de març del 2013

La Nit del Macanudo

12 de març de 1997. Camp Nou. Semifinals tornada de la Copa del Rei.
Som al minut 31 de la primera part. El soci i seguidor barcelonista fa estona que està maleïnt els ossos de Milinko Pantic, el davanter iuguslau colchonero, que ja ha marcat un Hat Trick, davant d'un Barça moríbund.
A la banqueta, Bobby Robson, el tècnic del Barça, al cel sigui, no guardaria un bon record del que passaria a continuació: la remuntada més cèlebre que es recorda.
Els canvis de Hristo Stoichkov i Juan Antonio Pizzi per Gica Popescu i Laurent Blanc acabarien sent decisius pel desenllaç del partit. Però aquests canvis no els va fer Robson, ni José Mourinho, el llavors segon entrenador i traductor. Com va destapar el dia següent 'El Periódico de Catalunya', va ser el propi Stòichkov que va dir a Pizzi que escalféssin per sortir.
Mai es va confirmar si això és cert, però l'entrada del búlgar i sobretot de l'argentí va ser definitiva.
Ronaldo, el fenòmen brasiler li torna la moneda a Pantic amb un Hat Trick. El iuguslau però completa el pòquer amb un quart gol. Poc després, Luís Figo, un altre portuguès que acabaria defenestrat pel culé, per passar-se al costat blanc, empataria el partit.
I a les acaballes del partit es va obrar el miracle. Juan Antonio Pizzi va obrir les portes del cel a la final del Bernabeu amb el cinquè gol, el que culminava la remuntada. I de pas feia tornar boig a Joaquim Maria Puyal, el mític narrador, amb el ja cèlebre "que bueno que viniste, sos macanudo" que rebotava pels transistors del país.
12 de març de 2013. Camp Nou. A les 20:45, el soci i seguidor barcelonista estarà expectant perquè com 16 anys enrere torni a veure una remuntada.
Avui la culerada espera remuntar el 2-0 del partit d'anada dels vuitens de la Copa d'Europa contra el Milan. Busca l'impossible, fer el que mai ningú ha fet en l'actual format de Lliga de Campions.
Aquest Barça, el millor de la història, vol afegir al seu curriculum, una nit màgica, com la d'avui fa 16 anys, la seva nit màgica a l'europea nit del Camp Nou.
Gerard Piqué va alimentar l'ambient de remuntada incitant al culé a omplir l'Estadi d'optimisme. Els que no creguin que avui "els hi fotrem 4 al Milan" com cantava ahir el Crackovia, que es quedin a casa. Piqué va fer de Pep Guardiola i va fer un recital al micròfon, va fer l'amor al soci i avui esperarà el seu orgasme en forma d'esperonament i encigalada a l'equip.
Tres gols separen la nit, de la nit màgica.
Avui Leo Messi ha de fer del Ronaldo del 1997, Xavi de Guardiola i Andrés Iniesta de Pizzi. I que Víctor Valdés faci de Valdés i no de Vitor Baia, el porter que es va menjar 4 gols avui fa 16 anys.
Sigui com sigui, avui a les 20:45, des de les 19:00 a Rac1 es busca el nou Macanudo per una nova nit màgica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada