dijous, 21 de març del 2013

50 anys de Tintin

Carta oberta a Ronald Koeman

Estimat Ronald

Ja has fet 50 anys. Per molts anys. Ronald, el barcelonisme i tu esteu lligats per sempre gràcies a un número, a l'1. El de l'únic gol, de falta, of course, que vas marcar a la final de la Copa d'Europa a Wembley, al minut 111 de la pròrroga amb la Sampdoria de Gènova. L'únic gol al 111 que va donar el Barça la primera Copa d'Europa. Ara, ja ho saps, en té tres més. Però tu vas obrir la veda i el cor del barcelonisme per sempre. El mateix barcelonista que et xiulava i et deia vacós quan Johan Cruyff buscava la millor posició per a tu. Fins que no et van col.locar un pèl avançat a la defensa 3-4-3 no vas començar a brillar.
Estimat Ronald, estic segur que ja t'han trucat des de Catalunya per felicitar-te i recordar-te el gol de Wembley. I tu, humil, amb un cor enorme i un castellà acruyffat segur que has rememorat la jugada.
Merci Ronald per descobrir-nos aquell 20 de maig del 1992, la felicitat extrema. I molta sort en la teva etapa longeva de tècnic ara al Feyenoord de Rotterdam.
Per molts anys Tintin tulipà.

Firmat

Un admirador

PostData: El pilot de motos de Roses Maverick Viñales ha perdut la falange del dit anular en un accident de pretemporada, que no li impedirà prendre part a la primera cursa del mundial a Qatar. Més pèrdues. La d'Alejandro Valverde, el ciclista del Movistar que ha patit una caiguda en l'etapa reina de la Volta a Catalunya i es retira. Etapa, amb final a Vallter 2000, l'estació d'esquí del Ripollès, per l'irlandès Daniel Martin, nou líder amb Joaquim Purito Rodríguez, segon a 10 segons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada