dijous, 14 de març del 2013

Conclave de Champions

Les remuntades estan de moda al futbol espanyol a Europa. Fa tres setmanes, en l'anada dels vuitens de final de la Copa d'Europa, no podríem ni imaginar que Madrid, Màlaga, ni molt menys el Barça estarien demà al bombo dels quarts de final de la màxima competició europea.
Els blancs van guanyar amb polèmica al United, el soci del Barça dificilment oblidarà la remuntada de dimarts amb el Milan, i ahir el Màlaga també va remuntar al Porto per seguir el somni europeu, en la seva primera participació, siguent el primer equip andalús en arribar tant lluny. Un somni que, passi el que passi, no tindrà continuïtat ja que va ser exclòs per la UEFA per jugar a Europa l'any que ve.
I amb aquests tres equips de la federació espanyola si sumaran demà al bombo de Nyo (Suïssa) el Galatasaray turc, la teòrica Maria dels vuit aspirants a Wembley 2013, el PSG francès, d'Zlatan Ibrahimovic, el suec que es perdrà l'anada de quarts per sanció, el Borussia de Dortmund, el campió de lliga alemany, la Juventus, la Vecchia Signora que torna a viure moments de glòria, i el Bayern de Munich, juntament amb Barça i Madrid, el gran favorit a l'Orelluda.
Sincerament tant ens fa als culers, qui ens toqui demà. Pocs confiàvem, després de San Siro i les decepcions en Copa i Lliga amb el Madrid, que demà a les 12:00 estariem pendents del sorteig de quarts de la Copa d'Europa, perquè el Barça hi és.
Demà doncs a l'hora de l'Angelus, a la Seu de la UEFA, s'inicia el conclave per l'elecció dels 4 camins cap a la Catedral del futbol, Wembley, cap a la final de la Copa d'Europa del 25 de maig.
Dels 8 Cardenals elegits (cap anglès) només 1 sortirà escollit, com ahir el Papa Francesc, gran fan del San Lorenzo de Almagro argentí (van de blaugrana per cert), per aixecar l'anhelat trofeu de campió d'Europa, el Sant Greal del futbol.