divendres, 15 de març del 2013

Córrer no és de covards

Aquest cap de setmana torna l'espectacle de la velocitat. A partir de diumenge, molta gent compartirà el vermut amb la incessant fressa dels bòlids de la F1 i els seus valents pilots.
Torna, per quarta vegada consecutiva, el repte de destronar el campió del món: l'alemany de l'escuderia Red Bull. Fernando Alonso, l'asturià de Ferrari, serà el seu principal contrincant.
Poques novetats a nivell tècnic trobareu respecte l'any passat. I estèticament dificilment trobareu diferències. De fet, no ha canviat substancialment el reglament tècnic de la F1, que s'espera al 2014 per fer una gran revolució. El que han fet aquesta campanya els enginyers, és aplicar al màxim la dita de 'feta la llei, feta la trampa' i aprofitar els buits legals del reglament per fer les modificacions pertinents.
El gran maldecap de la temporada, per tots, no és en els cotxes, sino en els pneumàtics Pirelli. Els compostos subministrats per la casa italiana, testats pel català Jaume Alguersuari, es desgasten més rapidament del desitjable.
19 curses, on salta el GP d'Europa a València, i moltes cares noves al Circ. Un Circ, el de la F1, on no hi serà l'escuderia espanyola HRT, on hi havia el català Pedro Martínez De la Rosa, actual pilot provador de Ferrari.
Cares noves, i un canvi de cromos. L'anglès Lewis Hamilton marxa de McLaren a Mercedes, on agafa el volant del mite retirat Michael Schumacher. El lloc de Hamilton a McLaren l'agafa el mexicà de Sauber Sergio "Checo" Pérez. La quota mexicana es duplica amb l'arribada a Sauber d'Estebán Gutiérrez.
Les altres cares noves són: l'holandès Giedo Van der Garde per Caterham, el britànic Max Chilton i el francès Jules Bianchi, ambdós a Marussia i el finlandès Valtteri Bottas a Williams.
Austràlia, com és tradició, apagarà els 5 semàfors vermells d'una nova temporada, la 2013, dels més valents.
Perquè, contradient a Carles Rexach, córre no és de covards.

PostData: PSG - Barça, (amb el morbo d'Zlatan Ibrahimovic que es perdrà l'anada per sanció), Màlaga - Borussia de Dortmund, Madrid - Galatasaray (eliminatòria Maria) i Bayern - Juventus (la més atractiva) són els quarts de final de la Lliga de Campions. Anada el 2 d'abril (a París) i tornada (al Camp Nou) el 10 d'abril

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada