divendres, 18 de gener del 2013

Gol en pròpia porta

Carta oberta a Víctor Valdés.

Desconcertant Víctor

"Unilateralment" Aquesta paraula ha estat el detonant d'una bomba, en forma de comunicat, que ha destrossat l'oasi blaugrana. Fins ahir, el Barça vivia al país de les piruletes, de les roses i la felicitat eterna. Fins ahir.
Vas llençar una bomba atòmica desproporcionada que ha implosionat la pau al barcelonisme. No és nou, que en època de pau, des de dins el paradís es rebenti la tranquil.litat.
Al que al principi de la tarda semblava l'inici de les negociacions per la teva renovació es va convertir en el teu adeu unilateral del club. La reunió, entre el teu pare, el teu representant, un personatge estrany de nom Ginés Carvajal, i el director tècnic del Barça, Andoni Zubizarreta, va ser tant ràpida com dir que Valdés no vol renovar amb el Barça, que no hi ha res a parlar, que no et busquin i que ja en podeu buscar un altre.
Patapum, bomba explotada. Vols marxar per provar noves cultures i perquè no dir-ho, en primer ordre, tocar més pasta.
T'has marcat un gol en pròpia porta. Has fallat en les formes, en el fons, en el context, en el moment i en tot.
No pots dir "unilateralment". No pots llençar una bomba descomunal com aquesta, quan el Barça viu instal.lat al cel, i amb l'etern rival a l'infern. Quan tens l'equip conjurat per superar al Màlaga als quarts de Copa. I sobretot quan el teu contracte acaba al 2014.
Tant que rèiem dels follons a la porteria blanca i vas tu i els hi fots carnassa a la caverna de Madrid. Com deu riure Mourinho.
Tu més que mai saps com ets de caràcter i com és de complicat ser porter del Barça. Saps com és de gran la lupa per on et miren. Però també saps que poca gent t'estima. Tens un caràcter, diguem-ne fort, per no dir, que ets un paio solitari, poc amant de les rodes de premsa, esquerp, i xulesc. En resum, que si queies fins ara poc bé, amb aquesta punyalada al cor del barcelonisme, has caigut a l'infern de l'odi.
No entenc que t'ha passat pel cap, les raons del fet, per engegar-ho tot a la merda. Però ho has fet i no hi ha marxa enrere.
Gol en pròpia porta i pilota a la teulada del club. Víctor, marxaràs com a màxim al 2014, però ves a saber si no abans. Has deixat una bonyiga pudent gegant al mig del Camp Nou i t'has quedat perquè et riguin la gràcia. L'has ben cagat. Sortiràs per la porta del darrere, per on més mal fa; quan hauries de sortir per la gran, com a artífex de tres Champions i de la gran era Frank Rijkaard i Pep Guardiola.
Ningú ho esperava. T'acabes de desacreditar per sempre. Ara els xiulets es dirigiran a tu. Però t'és igual. Amb el què has fet ets concient que has fet creu i ratlla. Fini.
Trigues massa a sortir a donar explicacions al soci, amo sobirà del Barça. A ells, t'hauràs de justificar, si pots.
Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta ja busquen algú per substituïr-te. No serà fàcil perquè ets el millor a la gespa. Fora d'ella ets un inconscient, un estrany personatge, amb un entorn estrany, un terrorista capaç de destruir-ho tot sense pensar en les conseqüències dels teus actes. No és el primer cop. Però aquesta vegada has guanyat la partida. Però pagaràs un preu molt alt.
I què ha de fer el Barça? De moment exprimir-te fins a l'última gota, per aconseguir el màxim de tu a la gespa.  L'èxit del club en el futur rau en què juguis. Fins al 30 de juny ets insubstituïble. Ras i curt. Després de juny s'ha de treure el màxim de calers de la teva mamella. Trobaria imperdonable no treure res per a tu, encara que siguis un cràpula insensible i inconscient.
No tens perdó, almenys per a mi. I si, el què has fet, és una estratègia per treure més en la renovació és vomitiva i poc efectiva.
Bon vent i barca nova. A parir panteres, Pantera de l'Hospitalet. Gràcies per tot i fins mai més.

Firmat

Un culé emprenyat

PostData 1: Aquesta nit en una entrevista Lance Armstrong ha confessat que es va dopar amb tot tipús de substàncies, durant la seva etapa de ciclista que el va fer guanyar 7 Tours, 15 anys en una bombolla de falsetats. I que per aconseguir tot el que ha fet és necessari dopar-se. Amb el rei mort s'obre l'interrogant sobre si s'ha de ser més flexible en els varems del dòping per tal d'acontentar l'espectador, primer beneficiari i beneficiat de l'èxit de les competicions. Lance Armstrong considera que per guanyar set Tours has d'anar dopat. Jo també ho crec.

PostData 2: L'extècnic de l'Espanyol Mauricio Pochetino ha fitxat pel Southampton anglès. Debutarà dimarts. L'Espanyol per cert, obrirà la jornada de lliga avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada