dilluns, 28 de gener del 2013

Esportclub: Comiats mundialistes

El cap de setmana ens deixa dos adeus sonats. Un, el d'Andrea Fuentes, una de les sirenes de la natació sincronitzada espanyola, la successora de Gemma Mengual, ha anunciat la seva retirada de la competició, a falta de 7 mesos pels Mundials de Barcelona. Dimecres donarà detalls. L'altre adeu, el d'Enric Masip de la Secretaria Tècnica del Barça d'handbol. La mala relació amb el màxim dirigent de la secció, Eduard Coll, i la seva vinculació amb l'expresident del Barça, Joan Laporta, ha desencadenat la rescissió de contracte.
Parlant estrictament d'handbol, ahir, al Palau Sant Jordi es va jugar la final del Mundial, entre Espanya i Dinamarca. Poca història. El 35-19 ho explica tot. Immens Arpad Sterbik, el porter del Barça, evidentment nacionalitzat i molt bé la resta de components que van destrossar els danesos, a base d'una gran defensa i un atac demolidor. Segon Mundial per Espanya, a casa, i nou títol, inèdit, en el palmarès del seleccionador Valero Rivera, tècnic i alma mater del Dream Team del Barça dels 90 que va guanyar més de 70 títols.
El diumenge però va començar amb el triomf de Novak Djokovic davant Andy Murray en la final d'Open d'Austràlia, després de remuntar un set en contra.
En futbol, l'Espanyol va empatar a 0 a Saragossa i el Madrid va golejar 4-0, al Getafe, en el primer partit sense Iker Casillas, que estarà mínim dos mesos KO i amb Hat Trick de Cristiano Ronaldo. I a la tarda l'actualitat es va monopolitzar a Les Corts. Al Miniestadi es va jugar la prèvia del Barça - Madrid de Copa de dimecres. El duel de filials de Segona, el Miniclàssic, que no es jugava des de 1996, va acabar amb triomf culé 3-1 amb remuntada inclosa. Tot seguit al Camp Nou, Barça - Osasuna. Resum de la història. 5-1, 4 gols de Messi, gol 200 del Petitó en Lliga (ja en dur 202). Messi 4 - Cristiano 3. I dimecres clàssic a la Copa. Traca i mocador a l'Estadi des del primer moment, amb el públic aplaudint a Víctor Valdés, en el primer partit a casa, després de l'anunci de la no-renovació del meta. El Camp Nou ha madurat.
I en bàsquet, triomfs del Barça davant el Bilbao, a la pròrroga, de la Penya amb Unicaja i del Manresa a la pista del Canàries. Triplet català a l'ACB.
I finalment, 7 anys després ha començat el judici de l'Operació Port, el macroprocés antidòping, en què el doctor Eufemiano Fuentes subministrava productes dopants a esportistes, especialment ciclistes. Com que el 2005, el dòping no era tipificat com a delicte, cap esportista serà jutjat, si que seran citats com a testimonis. De fet, Fuentes serà jutjat per delictes contra la salut pública.
Intens cap de setmana de comiats, gols a la gespa, gols al parquet, cistelles i aces.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada