dilluns, 21 de gener del 2013

Esportclub: Runes i dunes

Després de la bomba atòmica que va llençar Víctor Valdés dijous, amb la seva no renovació, que va rebentar l'oasi, calia veure com el Barça reaccionava al terreny futbolístic. Com d'afectat havia quedat el paradís on estava instal.lat el club. S'havia de treure la runa i començar de nou. Contra la R. Societat, a Sant Sebastià, els blaugranes no semblaven, de bon principi afectats per l'afer del porter. Messi i Pedro van rubricar amb gols el domini. Però un gol del Chori Castro, i l'expulsió de Piqué va fer que els bascos s'envalentonessin i empatessin a 2. Tocaria patir. La rauxa dels donostiarres va durar 20 minuts. Després el Barça reaccionaria i buscaria el 2-3. Però, a l'última acció Aguirretxe fa el 3-2 definitiu. Després de 20 jornades, el Barça perd el seu primer partit, després de guanyar 0-2. Per sort, el coixí és prou confortable com perquè l'única conseqüència de la derrota siguin només no sumar tres punts. La patacada, per tal com es va perdre però va ser dolorosa. Per cert, Valdés no va estar bé, però no farem demagògia, perquè no és l'únic culpable del KO. El Barça torna a la vida terrenal. I crec que això és positiu.
Divendres l'Espanyol va remuntar i va sumar els 3 punts amb el Mallorca.
El Madrid va apallissar el València 5-0, tots a la primera part. En futbol internacional ha començat la Copa d'Àfrica.
En bàsquet la Penya va obrir, divendres, la segona volta amb triomf a Sant Sebastià, al camp del Lagun Aro. El Barça va guanyar a Valladolid patint i el Manresa suma la tercera victòria a la lliga a costa de l'Obradoiro. Triplet català a l'ACB.
El Mundial d'handbol es trasllada al Palau Sant Jordi per jugar-se la fase decisiva. Igual que a l'Open d'Austràlia que entra als vuitens de final, on han passat la majoria de favorits.
El què si ha acabat ja, és el Rally Dakar, amb triomf dels francesos Cyril Desprès i Stephan Peterhansel, Montsieur Dakar, que en suma 11 guanyats. Un Dakar per oblidar pels catalans. Nani Roma perd el podi en cotxes, perquè precisament va haver d'assistir al cotxe del campió i company d'equip, a l'etapa de divendres. En motos, sense Marc Coma, els catalans van quedar lluny del podi, perquè tampoc teien bones màquines. I Laia Sanz, que fins aleshores fregava la perfecció, va tenir problemes a la moto al dimarts, i va perdre tota la nit per arribar al final de l'etapa. Tot i això guanya per tercer cop la prova en dones.
Finalment la nadadora badalonina Mireia Belmonte ha fitxat per la Universitat Catòlica de Múrcia, i podrà participar als pròxims Mundials de Barcelona al juliol, en tenir ja club. Belmonte, tal com ha acordat amb el Consejo Superior de Deportes, entrenarà amb el Sabadell, a les ordres de Fred Vernoux, que torna al costat de la catalana, després de la polèmica als JJOO i compaginarà els seus estudis a Múrcia.
Runes i dunes, protagonistes del cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada