dimarts, 8 de gener del 2013

El Lleó d'Or (Episodi 4)

Després de Reis, la coronació del Rei. El més gran de tots. Leo Messi es va erigir ahir com a millor futbolista de la història del futbol. Ja ho era abans d'ahir, però per la gràcia periodística i el morbo necessitava una constetació, un trofeu, un cap de cérvol per demostrar-ho. Messi és Jordan, Schumacher i Muhamad Ali. Leo és llegenda de l'esport.
Ahir a la Gala de la Pilota d'Or, Leo Messi va rebre per quarta vegada consecutiva el prestigiós Ballon d'Or que otorga la FIFA i la revista France Football i el diari francès l'Équipe, que es va carregar la gala en desvetllar la incògnita abans d'hora. Així doncs Messi supera al francès Michel Platini (amb 3 consecutius), a l'omnipresent Johan Cruyff i a l'holandès Marco Van Basten, com a màxim col.leccionista d'aquest prestigiós premi individual d'un esport col.lectiu com el futbol. Un nou rècord rebentat per l'argentí.
Messi vestit amb una americana blau marí amb puntets blancs, estil Xavier Sala Martín, va agraïr als seus companys del Barça l'èxit aconseguit. Sap que sense ells no tindria aquest reconeixement. Messi, un genial futbolista que parla al camp i que fora d'ell es mostra supernerviós i incòmode, tal com va demostrar ahir al seu discurs d'agraïment.
Messi va superar a Andrés Iniesta i a un Cristiano Ronaldo que no sabia com fer-ho per dissimular la cara d'enveja i d'emprenyat amb el món que feia.
A la gala Messi va compartir protagonisme, entre altres, amb Vicente Del Bosque, millor entrenador de 2012, Pep Guardiola que reapareixia a l'escena pública, per dir que tornarà a entrenar aquest any, José Mourinho, protagonista per absència (tenia feina preparant el vital Madrid-Celta de Copa de dimecres. Una feina que el va portar ahir a veure l'entrenament del seu fill, com destapa avui un diari estatal) i Carlos Valderrama, el mític davanter colombià de la dècada dels 80, famós, al seu dia, per tocar les Pilotes d'Or del madridista Michel, quan jugava a Valladolid i que encara conserva la seva descomunal cabellera que el va fer popular. Precisament el cap poblat de Valderrama, que presentava el Trofeu Puskas al millor gol, va ser motiu de befa, per part del presentador de la gala, el futbolista holandès de l'Ajax i Milan dels 80, Rudd Gullit, que es va posar una perruca imitant-lo.
Messi, de nou, l'amo de Zurich. Per quart cop, el Lleó d'Or. I segueix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada