dimecres, 2 de gener del 2013

De costelles i filets

En ple debat sobre la independència de Catalunya, paradoxalment, ahir a Cornellà, es va viure el partit de la Selecció amb l'ambient més fred que es recorda. El procés sobiranista que va engegar Artur Mas, i que es va plasmar a l'històric 11-S passat, és irreversible. I ni tant sols en l'esport la gent està disposada a passar gat per llebre.
Ja no volem costelles. Volem filet del bo. I ahir amb Nigèria ho vam constatar in situ, més enllà, que el partit va ser infumable. La gent, menys de 30000 persones, animàven poc. Les que hi éren. Perquè molts d'altres, que hi volien ser, estàven dins un embús descomunal a les rodalies de l'Estadi de l'Espanyol, intentant arribar, sense èxit.
La gent ni tant sols ja li fa gràcia Johan Cruyff, a qui li van xiular l'últim speach com a seleccionador català. I el vam xiular perqué el Profeta Jubilat no va fer ni l'esforç ni de dir Hola en la llengua del país, que, en teoria, representava mitjançant el futbol.
Ni onades, ni càntics, i crits d'independència a destemps. La Festa del Futbol Català va ser un Prou. No a l'Estat Espanyol sinó a les costellades de la Selecció. Malament quan qui anima més és el rival. I això, va passar ahir.
En fí, 1-1, gol simbòlic del jugador amb més internacionals amb la Catalana, l'exespanyolista, ja retirat Sergio González, la copa commemorativa del partit per a Nigèria; gentilesa del poble català (metafora perfecta de la situació econòmica del país, en què donem molt i no rebem res); Carles Puyol amb la cella a Can Pistraus; ensurt de Marc Bartra i; Cruyff, oficialment, jubilat, per obra i gràcia seva.
Doncs això menys costelles i més filets.
PostData: La imatge del dia, la vam viure, però, als camps d'entrenament de la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí: Tito Vilanova, vestit de curt, dirigint un entrenament del Barça, 13 dies després de l'operació per extreure-li el tumor. Ningú sap si diumenge dirigirà el derbi contra l'Espanyol. I poc importa. L'important és que el Tito segueix guanyant el partit contra el càncer. Ànims

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada