dimecres, 1 d’abril del 2015

L'adeu del Dani

El Mundial de motociclisme no ha començat bé pels catalans. Al Qatar, la prova inaugural, cap representant del nostre país va pujar a cap dels calaixos del podi, en cap de les tres categories. I els campions actuals no van tenir sort. Tito Rabat va caure a Moto2 es va retirar. Marc Màrquez va caure, però no va poder culminar una de les seves cèlebres remuntades.
Però la pitjor de les notícies és la retirada, esperem que temporal, d'un gran de motociclisme de casa nostre. Per sorpresa de tothom, Dani Pedrosa va anunciar que deixava les motos indefinidament a causa dels problemes que té al braç dret a causa de la síndrome compartimenrtal que arrossega des de fa un any. Es va operar al maig, però continua tenint aquests problema que li comprimeixen els nervis del braç perquè s'endureixen els tendons i li fan perdre força a la mà dreta.
Cal dir que aquesta síndrome compartimental que afecta al Dani és una lesió molt comuna als pilots de motos (i als tennistes) ja que es veuen obligats a forçar molt els braços per tombar la moto a les immenses corves de cada circuït i aixecar-la a una velocitat endimoniada. El que s'arregla amb una operació de fer unes incisions als musculs per destensionar els braços i que no es comprimeixin, amb el Dani no ha estat efectiu i arrossega aquets problemes des de l'any passat.
En Dani s'ha trencat òssos per parar un carro. S'ha fet mai i s'ha aixecat com si res. Ha fet impossibles per estar a dalt de la moto. Però el braç dret li ha dit prou. El cos ha superat al cap i li ha dit prou
En Dani, que ha amagat la situació en discreció i silenci, ho deixa per trobar la cura definitiva, centrar-se en el seu problema i no afectar al seu equip, Honda.
Desitjant que es recuperi i tornem a veure el Dani a les pistes, en la millor versió del de Castellar del Vallès quan va ser triple campió del món consecutivament els anys 2003, 2004 i 2005, només unes preguntes. Perquè ho diu ara? Perquè si sabia que els problemes que tenia des de l'any passat no s'arreglaven va esperrar que comencés la temporada per dir-ho? Perquè el seu equip, Honda, no tenia una tercera carta per substituïr al Dani, si ja sabia el què tenia i les conseqüències que podia suscitar, i ara va a córrer-cuita a buscar un substitut?
El Dani ho deixa per curar-se. Perquè continua sent bo. Però com que també és ambiciós i guanyador no es conforma només en ser bo i estar amb els 4 Fantàstics, Màrquez, Rossi, Lorenzo i ell. Ell vol ser el més fantàstic de tots. El millor. I ara com ara un braç mort li impedeix..
Dani: cuida't, recupera't però torna siusplau. T'esperem. Nosaltres i els altres fantàstics

PostData: Han trobat mort a l'exjugador de bàsquet Lalo Garcia, al riu Pisuerga de Valladolid, ben aprop del pavelló on es va consagrar com n mite del Fòrum Valladolid. Lalo, que té la samarreta retirada, va ser víctima de l'estafa de l'empresa Fòrum Filatélico que el va fer perdre molts diners, i el va sotmetre a una profunda depressió. L'ACB decreta minut de silenci en tots els pavellons aquesta jornada que ve. DEP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada