divendres, 17 d’abril del 2015

El Diable va amb Catalunya

Ja tenim la caverna rebotada un altre cop amb el poble català. I això que cap català ha dit res per emprenyar Madrid. Qui ha encès les ires reaccionàries de les tertúlies esportives a les Espanyes és un francès.
Eric Cantona, qui fou mite del Manchester United, un gran futbolista però que també és més recordat pel seu caràcter dur i per fotre una clau de kung-fu a un seguidor del Crystal Palace que li va quedar marcat per sempre, va dir que Espanya no va guanyar el Mundial de Sud-àfrica 2010. Que ho va fer Catalunya. Pel nombre de jugadors i representants del Barça.
Aquesta declaració de Cantona, que sincerament és una anada d'olla del francès, ve perquè Cantona té arrels catalanes i va viure un any a Barcelona.
Que Cantona digués això no hauria de tenir més importància que una frase o acte més d'un dels devils més devils dels red devils. Una més de tantes. Però no, a les Espanyes ja s'han rebotat contra Cantona i Catalunya. Que si està boig, que no en té ni idea o que necessita psicòleg, frases més suaus.
La mateixa Espanya que si guanya Johan Muller és Juanito i espanyol, fins que l'esquiador de fons alemany va confondre la neu pols amb la neu dopant. Ara ja torna ser Johan... el traidor i el dopado.
Quan guanyen tots són espanyols inclosos les seleccions d'hoquei o waterpolo, íntegrament fornades per catalans. Si perden són asturians, catalans o canaris.
Ningú dubta que Espanya va guanyar el Mundial i no Catalunya. Bàsicament perquè la catalana no va participar al Mundial, malgrat que molts ho haguessim volgut.
Eric Cantona ha fet una estrapulació de la regió dels jugadors de la Roja el 2010 i la seva importància, i ha fet una exageració en forma de frase hiperbòlica que molts catalans diem quan tal equip espanyol està format per majoria catalana ha guanyat x. Van amb una bandera que no ens representa i que volem que els mateixos fessin el mateix amb la Catalana.
Però malgrat els desitjos ara com ara sabem que oficialment els catalans agradi o no a la selecció juga amb l'espanyola i no fa falta dir res més.
Cantona ha exagerat amb aquestes declaracions però són molt pitjor algunes reaccions furibundes de les que enerven banderes rojigualdes. Cantona sap que va ser Espanya. Com sap de què va el conflicte català i sap els seus orígens.
Un altre cop, metxa encesa i comencem a llençar la merda al francès en nom de l'España 1 i no 51
Cantona expressa opinió i crítica. La caverna llança pedres. El diable francès ha reaparegut i ha posat red a les Espanyes per una chuminada que diria Luís Enrique. I enmig com a prota Catalunya. No sé com ens ho fem

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada