divendres, 24 d’abril del 2015

La importància (Europea) d'un derbi

En aquest abril ciclista del Barça després de superar el Tourmalet del PSG amb nota, el Galibier del València, o la Madeleine del Sevilla, es podria pensse que el partit de demà amb l'Espanyol és un port de quarta categoria, de transició cap al pla.
Doncs ens equivocaríem. L'Espanyol és un haurse cathegoy (un HC) com l'Alpe d'Huez o el Mount Ventoux el. Si hi ha un partit on el xai perico es transforma sempre en llop, és en el derbi a casa, davant el Barça. Independentment de com estiguin de forma ambdós equips.
Però, el derbi de dissabte a més té un alicient: Europa. Paraula tabú a Can perico, a qui l'espanyolisme es vol aferrar, tot i que ho té francament complicat i no li valdria només en guanyar el Barça i elq ue queda de Lliga. El Màlaga ha de fer algun favor perdent algun partit.
Pel Barça, aquest derbi és de vital importància, perquè no costa Europa, que ja té assegurat des de la jornada 1. Pèrò una desfeta a Cornellà significaria que la Lliga agafaria el Pont Aeri (si no hi ha sorpresa majúscula) i tornaria a Madrid, a la casa blanca. Abans avui coneixerà el rival de semifinals de la Champions, el tram final del Camí de Berlín cap a l'orelluda
Els tres punts de demà són vitals pels dos equips catalans de la Primera Divisió. Uns per prendre l'últim tren a la UEFA, l'altre per seguir comandant el tren de la Lliga on l'Espanyol vol agafar el vagó Europa.
Demà tant pericos com culés tindran en comú moltes coses: patiran, gaudiran, cridaran i animaran per Europa i per la Lliga. Messi vol tornara  fer de les seves a Cornellà. Felipe Caicedo vol tornar a ser Felipao. Neymar vol aprofitar el seu gran moment de forma que fa temps que demostra, com dimarts a la Champions. Sergio Garcia vol tornar a fer un gran partit davant del seu exequip, com fa normalment. I Luís Suarez i Stuani. Javi López i Mascherano. Lucas Vazquez i Iniesta...
Pericos contra culers, el summum dels derbis que es juguen cap de setmana si/cap de setmana també en les categories inferiors.
Si un derbi ja és important i atractiu, el de demà a les 16:00 des de les 15:00 a Rac1 serà decisiu: Europa s'ho val

PostData 1: El Barça de bàsquet va caure al camp de l'Olympiakos i queda eliminat de la F4 de Madrid. Un triple de Printezis al darrer segon va rematar la feina.

PostData 2: Històrica jornada pel bàsquet femení català i gironí. Anit a Fontajau, l'UniGirona va guanyar el segon partit de la final de la Lliga Femenina al Perfumerias Avenida de Salamanca i guanya el títol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada