dijous, 12 de març del 2015

Quan el model s'esfondra

L'Osasuna era un model de gestió esportiva i econòmica. El conjunt navarrès era felicitat i envejat pel món del futbol espanyol com un club incorruptible, que gestionava molt bé els seus recursos. Esportivament podria anar bé o no, però la gestió del club era impagable.
L'Osasuna, jntament amb el Barça, el Madrid i l'Athlètic és un dels 4 únics clubs de la Lliga on el soci és l'amo i decideix el seu futur amb els seus calers.
L'Osasuna era un model a seguir. Ara és un model a evitar. Una tifa pudent que ens ha enganyat a tots amagant una delictiva gestió amb una fragància embriagadora de bonisme.
Ara la bonyiga ha sortit a la llum i ha esclatat tacant al futbol espanyol i a l'Espanyol. 6 detinguts, 6 directius d'Osasuna entre ells els expresidents Miguel Archano i Patxi Izco, per haver desviat 2'6 M € dels fons del club per comprar 6 partits de Lliga de les temporadaes 12-13 i 13-14 per tal que l'equip de futbol salvés la categoria. Entre ells un Espanyol - Osasuna, de la qual estan implicats Sergio Garcia, el capità perico, que va ser objecte del suborn, en l'empat que van aconseguir ambdós equips, l'objectiu que perseguia Osasuna.
El personatge clau de la investigació i que va ensorraar el castell de cartes de l'estafa d'Osasuna, i que va destapar que els navarresos no éren aquells gals incorruptibles de la lliga que no fan malese, va ser Ángel Vizcay, gerent d'Osasuna durant 24 anys i que va plegar a l'octubre. Vizcay, ja fora del club va destapar la llebre davant la LFP.
La Lliga va investigar gràcies a la col·laboració de Vizcay, exonerat de tota responsabilitat per la seva col·laboració, i va descobrir aquests 6 partits untats de merda i de suborn. Partits amb l'Espanyol, Betis o Celta com implicats. 2'8 M € perduts en un moment i trobats repartits a rivals via suborn.
Fàstic. Tot plegat fa molt fàstic. Si per culpa del dòping ja no ens creiem les gestes ciclistes començarem a descreure del futbol. No és nou. Els maletins en èpoques pretèrites anaven que volaven. Però no deixa de ser fastigós, que la gent faci i, pitjor que la gent accepti suborns.
I és trist veure com de la nit el dia, allò que semblava impolut, com Osasuna, s'esfondri. Ja no hi ha model a seguir. Tot fora. Pilotes a gol i maletins al vestuari. La realitat del futbol. La de sempre. De nou destapada, però igualment fastigosa. Això si, tothom se'l mira

PostChampions: El PSG que va eliminar al Chelsea a la pròrroga i amb 10 i el Bayern que destrossà al Shacktar Donetz fent un 7-0 ja són al bombo de quarts de la Champions juntament amb Porto i Madrid

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada