divendres, 27 de març del 2015

Més difícil encara

Fa 2 anys que ho diem, però sempre que ho diem al novembre ens hem de menjar les paraules amb patates i amb molt de gust. Però és que aquest any tornar a repetir el què van fer el 2013 i el 2014, els pilots catalans del Mundial de Motociclisme seria l'hòstia amb patinet (monotoritzat)
Però és que aquest any la dificultat per repetir que tres pilots catalans siguin al mateix any campions de les tres categories del Mundial (MotoGP, Moto2 i Moto3) és encara més complicat que anys pretèrits.
Primer perquè a Moto 3, les opcions que un pilot català sigui campió del món es redueixen a només una opció: la d'Isaac Viñales, l'únic pilot català de la graella de la cilindrada petita. Al manillar de la Husqvarna de l'equip Calvo lluitarà en la categoria més oberta amb els italians Romano Fenati, Enea Bastianini, el vasc Efren Vázquez, el francès Alexis Masbou, el britànic Danny West o el portuguès Miguel Oliveira com a altres candidats al títol, enmig de tot de joves, gairebé nens pujats a lloms de màquines a 300 per hora. És la categoria més incerta i la més oberta i on verem segur les lluites més aferrissades i on la Foto Finish es farà imprescindible en moltes curses.
A Moto2, el vigent campió, el català Tito Rabat té l'enemic a casa. I és que aquesta és la categoria on els catalans tenen més opcions per aixecar el títol de la categoria mitjana: per nombre i per noms. 5 catalans, Tito Rabat, Ricky Cardús, Àxel Pons, Àlex Rins i el debutant Àlex Màrquez, el vigent campió de Moto3 lluitaran pel títol enfrontant-se a homes com el francès Johan Zarco o l'alemany Jonas Folger, així com a l'italià Simone Corsi, el suís Thomas Lutti o a l'alemany Sandro Cortese. Atents amb el què pugui fer el petit dels Màrquez perquè segur que serà un dels grans animadors del Mundial i no seria tant descabellat pensar que pot optar al títol.
I si Àlex pot ser un dels grans animadors, el gran dels Màrquez ja fa anys que és el showman del Mundial de Motos. El 2 vegades campió del món de MotoGP, Marc Màrquez busca el triplet. Els tres fantàstics del darrere, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo i Valentino Rossui lluitaran a mort perquè no tornem a tenir un passeig militar del Tro de Cervera. A la categoria reina debutaran un altre campió català: Maverick Viñales, que segur que com Pol Espargaró i el seu germà Aleix també ens faran gaudir.
En aquest Mundial tindrem també doble presència femenina. A Moto3 les espanyoles Ana Carrasco i Maria Herrero trencaran tòpics que la velocitat és només cosa d'homes.
L'espectacle comença aquest diumenge amb el GP de Qatar a la nit de Losail, amb el primer GP de la temporada. Com ja és habitual, en aquest calendari de 18 curses, 4 es disputaran a l'Estat Espanyol (Jérez, Catalunya, Aragó, València) El GP de Catalunya es disputarà el 14 de juny al Circuït de Barcelona-Catalunya.
Les motos tornen aquest cap de setmana, competint amb quota mediàtica amb el GP de Malàisia de F1. Tornarà el triplet català? Al novembre ho sabrem. De moment, gas a fons. Peu al ferro fins a la bandera quadriculada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada