dimarts, 3 de març del 2015

El dia del Charly

Dissabte va ser el Dia del Charly, en un nou capítol d'absorditats blaugranes. La prèvia del Granada - Barça va venir absolutament marcada per unes declaracions de Carles Rexach al suplement "Revista" del Regió7, el diari que s'edita a la Catalunya Central. Rexach, membre de la comissió tècnica es va deixar anar. Un fet insòlit. Fins i tot per ell, que diu que ell està de tornada de tot i que fa el que li rota. Per això ens va sorprendre. Rexach és un personatge que no dóna titulars i que intenta no fotre's en merders innecessaris. Per això em va sorprendre llegir els extractes als grans mitjans d'aquestes declaracions al Regió7 del Charly. Fins i tot vaig pensar que fossin falses o que els que van fer l'entrevista van magnificar les paraules de Rexach. Sigui com sigui, quan parla Rexach tothom se l'ha d'escoltar, perquè sempre és interessant el que diu, i com ho diu, per exemple en les tertúlies del dimarts al Tu Diràs de Rac1.
El bo del Charly va deixar aquestes perles:


Rediment de Messi la temporada passada
"Em sembla que potser va menjar més pizzes de les que volia o calia"
El "defecte" de Luis Enrique
"Luis Enrique ha començat amb massa normes"
Mala gestió de l'adéu de Valdés
"Valdés va marxar del Barça sense tenir les coses prou lligades. Com li va passar a Guardiola el 2001"
Els joves del Barça
"Deulofeu és bo, però potser ho té un pèl massa cregut"
"Sergi Roberto juga però no es nota. És com si no s'atrevís. I ara ha començat a passar amb Rakitic"
El distanciament amb Cruyff
"El problema del Johan probablement és a casa seva"
El problema entre Guardiola i Vilanova
"D'entrada en Pep semblava que ho havia acceptat, però l'entorn li va omplir el cap. Tenien una oferta tots dos per entrenar el Manchester, un cop passat l'any sabàtic"
Doncs, en realitat, Rexach no va dir això en una entrevista al Regió7, aquets dissabte. Si va dir això, que diu Charly que no se'n recorda, ho va dir en el context d'un sopar-col·loqui de gironins afincats a Barcelona on conviden a un personatge famós, fet al setembre de 2014, quan el Charly era entorn. Privilegiat, però entorn. I ni tan sols el Regió7 ho va publicar primer. Va ser el Diari de Girona, el passat diumenge 22 dins del Suplement dominical i el Regió7, que forma part del mateix grup editorial, que ho va tornar a publicar.
Un sopar-col·loqui on es podria haver dit moltes coses i es podria haver escrit tantes més exagerant les coses. A més en una època on Raxach podria dir el que volgués perquè no era més que un aficionat més dle Barça com vostè i jo. Rexach s'ha justificat que ell no té cap problema perquè és conscient que "no podia dir cap cosa estranya".i que no està preocupat.
Podem estar d'acord o no en el què ha dit Rexach. Desconeixent el tema de la relació Pep-Tito, i que la relació inexistent Cruyff-Charly és de domini públic des de 1996, estic d'acord amb l'afirmaciió del rendiment de Messi (ironies del Charly a banda), i sobre Deulofeu, Sergi Roberto i Valdés. Sobre Luís Enrique no tinc prou coneixementd el futbol per posicionar-me. Per cert, Lucho va estar genial a la roda de premsa posterior al Granada-Barça, on se li va preguntar, abans que la realitat sortís a la llum, que l'única norma que coneix és Norma Duval.
Sigui com sigui, Carles Rexach ha estat protagonista d'una polèmica de foc d'encenalls que no ha de passar d'aquí i que ha estat magníficada i maliciada per un dels mals del periodisme actual: el no contrastar informació, amagar veritats i no citar fonys. Potser així ens hauríem evitat una absurditat més al Camp Nou.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada