divendres, 1 d’agost del 2014

00Mallet, Llicència per a tornar

Badalona reviu la il·lusió a través de la seva icona més representativa: el bàsquet i la Penya. No, no tornarà a jugar a Europa i dificlment aquest any aixecarà algun títol.
La il·lusió ni tant sols ve pel I Torneig Ciutat de Badalona que se celebrarà just abans del Mundial de setembre al Palau Olímpic que disputaran Espanya, Ucraïna, Croàcia i Mèxic.
La il·lusió ve per un retorn. Demond Mallet torna a la Penya 6 anys després. I els badalonins basquetboleros sabem que el 2008 va ser un any orgàsmic pel Joventut. Iniciat amb la Lliga Catalana al Palau Blaugrana davant el Barça i el triple des de mig camp de Jan Jagla. Al febrer, a Vitòria va conquerir la Copa del Rei davant el Tau. I posteriorment a Turí, s'alça amb la Copa ULEB davant l'Akasvayu Girona.
Era la Penya de la doble RR. Rudy i Ricky que feien passos agagentats per ser on són ara: un a Madrid, previ pas per l'NBA; l'altre a l'NBA previ pas per BArcelona. I amb els Rudy, Ricky i Barton, ell. Demond Mallet. Des de la seva posició de 1, descarat, amb llançaments impossibles, bona visió de joc i bon treball defensiu va enamorar Badalona com ho van fer a èpoques no tant pretèrites com Corney Thompson o Mike Smith. Mallet era, i és un playmaker.
Ara, amb 36 anys torna a Badalona, el cosí més famós del famós Shaquille O'Neal: consagrat, veterà, expert, experimentat i amb bons números encara. Al Charleroi belga, on va quedar tercer a la Lliga va promediar 33 minuts i 18 punts. A Europa, on va jugar l'Eurocup va promediar 12 punts en 32 minuts de mitjana.
Si, és cert ve de la Lliga belga, que segurament el més semblant al bàsquet que han vist deu ser un gofre. Però no deixa de ser el mateix esport que es juga aquí a Catalunya i a l'ACB. I Mallet és i sempre serà un bon fitxatge. Els seus números baixaran i segurament el seu rol serà d'impuls a les joves promeses del planter verdinegre que pugen amb força.
Però si per alguna cosa el retorn de mallet ha encigalat el personal de Badalona és pel seu carisma: el de posar-se el 00 a la samarreta i la seva simpatia dins i fora dels parquets. Torna Mallet. Torna Mallet i també torna Sergi Vidal, el base de Badalona torna a casa després de la seva llarga estada sobretot a Vitòria, i també a Madrid i a Màlaga.
00Mallet, Llicència per a tornar. Ben tornat mestre. Ben tornat Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada