dimarts, 5 d’agost del 2014

Tintín 25

Carta oberta a Ronals Koeman

Estimada llegenda d'infància i no tant d'infància

Veient el divendres el BN de Barça TV, la presentadora, la gran Laura Aparicio, el qual dedico l'artícle d'avui va dir que feia 25 anys que vas debutar amb el Barça. Ho desconeixia. Així que permete'm, estimat, esmenar aquest error i avui fer-te protagonista.
Doncs si. Diuen les hemeroteques que aquell dimarts d'agost del 1989 vas jugar un amistós amb l'equip amateur del Buitensport holandès, en el context dels mítics stage a Papendal del Barça de Johan Cruyff on cada dia entrenaven pel matí i jugaven per la tarda amistosos amb equips amateurs de la zona. Aquell amistós el vas guanyar 1-15 amb un Hat Trick: 1 gol de penal i dos míssils. Vas confirmar que eres un crac i que els 1000 milions de pessetes que vas costar (pels més joves, dir-vos que la pesseta era l'antiga moneda que circulava per l'Estat Espanyol abans de l'arribada de l'euro) i que va ser aleshores el fitxatge més car de la història del club en el moment estaven ben invertits.
Aquell amistós va generar però una polèmica amb el teu antic club el PSV Eindhoven que ja venia de lluny ja que a causa d'un problema burocràtic, en tant que el Barça no havia fet efectiu el pagament del traspàs, els holandesos estaven impedint que juguessis amb el club català. El president Nuñez va intervenir i finalment va pagar.
Ja eres del Barça i tothom esperava molt de tu. Però com bé saps la teva adaptació a l'estil Cruyff va ser molt lenta i no va ser fins mesos després quan et van posar per davant la defensa que vas rendir. El soci del Barça, impecable jutge cruel que guillotina abans de dictar sentència et va dir de tot: des de lent a vacós. Ni les teves faltes, un impecable art en el llançament, que uns científics van analitzar fent estudis sobre la potència del xut, la rotació de la pilota i la seva influència, van aplacar les seves ires.
Tot va canviar quan ja fent de central i rendint a les mil meravelles, amb les teves assistències i xuts et vas trencar el tendó d'aquiles en partit amb l'Atlètic de Madrid i vas estar 3 mesos parat. Era l'inici de les desgràcies d'una temporada on es va sumar la trepitjada de Hristo Stoichkov a Urizar Azpitarte a a Supercopa davant el Madrid i l'infart de Cruyff.
Vas tornar i la teva lesió va ser història i tu vas entrar en la història. Teva és l'assistència a Bakero a Kaiserslauten i evidentment tu vas ser el culpable de:
1. L'increment de natalitat, 9 mesos després del 20 de maig del 1992, el minut 111 de la pròrroga, Wembley, la Sampdoria de Gènova, la falta i el gol que donava la Champions, la primera i la més especial
2. Que de tant posar-lo em carregués el VHS amb la final que va regalar Mundo Deportivo
I vas entrar a la història. L'any 1995 te'n vas sent un home estimat fins als segles dels segles amen, havent guanyat 4 lligues, una Copa del Rei i la Champions entre altres.
La teva trajectòria va seguir a les banquetes on vas tenir sort desigual. A València, més que estimar-te t'odien. Ara agafes el relleu de Mauricio Pochettino al Southampton anglès. T'anirà bé.
Però tu per mi sempre seràs aquell rosset que jo m'emmirallava al patí de l'escola, feia els teus gestos posant la barrera a Wembley i picant les faltes (bé intentant) imitant-te com ho feies tu.
Ronald Koeman: el meu primer mite. Ja fa 25 anys que em vas conquerir el cor. Gràcies Ronald per ser-hi. I gràcies Laura per recordar-ho.

Firmat

Un aprenent de tu

PostData 1: L'exblaugrana Rafa Marquez se'n va a jugar a l'Hellas Verona italià, i per tant deixa el León de guanajuato mexicà, el pròxim rival del Gamper el 18 d'agost. Tot i això Marquez s'acomiadarà del Leon i del Barça jugant el Gamper amb el conjunt mexicà

PostData 2: Ja coneixem el calendari de l'ACB. Primera jornada Barça - Baskonia, CAI Saragossa - Penya, Obradoiro - Manresa i Unicaja - Andorra. Dates en vermell. Barça-Penya, jornada 5. Madrid - Barça, penúltima jornada de 2014, que no última com era una tradició recent.. L'ACB no tindrà a les banquetes al tècnic del CAI José Luís Abós que ha de renunciar a la banqueta del CAI per malaltia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada