dijous, 14 d’agost del 2014

La revolució silenciosa

A l'altra banda de la passarel·la del Camp Nou, on les notícies no surten a la primera plana, també bhi ha una revolució a nivell de plantilla. Al Palau Blaugrana, i més concretament al bàsquet, tampoc es queden curts alhora de fer un gran equip per tal que el nivell amb el Madrid, dominador fins a la final de l'Eurolliga passada, s'iguali i es torni a superar.
Poca gent en parla, perquè estem més pendents de Ter Stegen, Luís Enrique i Suárez, però compta perquè el bàsquet blaugrana està fent una plantilla temible que amenaça d'implantar una nova hegemonia. La revolució silenciosa ha començat. I ha començat d'una banda pel capítol de baixes. A la direcció de joc, Víctor Sada, que sembla que el seu futur passa per Andorra. I també dos baixes significatives que es tornaran a reunir a Houston, a l'NBA. Kostas Papanikolaou i Joey Dorsey segueixen camins paral·lels. Deixen l'ACB per anar a Texas.
I per suplir aquestes baixes tres grans jugadors i que han de ser referències a l'atac blaugrana. Amb l'omnipresent Navarro de capità s'inclouen a la plantilla, un enorme pivot com Tibor Pleiss, l'alemany del Baskonia, un sostre que té l'habilitat també de llançar de fora de la pintura. La seva versatilitat es complementarà amb el treball des de la pintura i al rebot d'Ante Tomic. A la direcció de joc hi trobarem a Tomas Satoransky, el txec provinent del Sevilla, que buscarà fer-se un lloc entre Marcelinho Huertas i Àlex Abrines. Satoransky és des de fa anys una peça cotitzada en la posició de 1 i un home sempre perillós i a tenir en compte. veurem si el salt al Palau Blaugrana, l'atemoreix o el fa créixer encara més..
La tercera incorporació, de fet va ser la primera. Va ser la de Justin Doellman, fitxat fins i tot abans que el Barça i el València, el seu club precedent, juguessin les semis de l'ACB passada. L'aler pivot, ex Manresa, és un gran llançador de 3 i amb una gran versatilitat també per entrar a la pintura.
Doncs amb aquestes 3 incorporacions, el Barça es reforça molt i bé per plantar cara al Madrid, el qual vol com sigui guanyar l'Eurolliga de 2015, la F4 de la qual es jugarà a la capital espanyola. És el gran objectiu dels blancs que s'han reforçat amb tres homes com Andrés Nocioni, ex Chicago i Baskonia, KC Rivers de la Lliga de desenvolupament americana i el lituà del Panathinaikos Jonas Maciulis.
Així doncs tot pinta que, raons econòmiques a banda, la nova temporada ACB, amb Bilbao o no, ja ho veurem, tornarà a ser un altre duel Barça - Madrid, del tot igualat. El que és segur és que a Can Barça la revolució silenciosa ha començat. L'estació final és Madrid 2015, però aquest tren blaugrana vol recollir trofeus a totes les estacions.

PostData 1: El Bayern de Munich de Pep Guardiola va perdre de nou la Supercopa alemanya (2-0) amb el Borussia a l'estadi del conjunt de Dortmund. És juntament amb la Champions, el títol que se li resisteix al Pep amb el Bayern. A sobre Javi Martínez, el migcentre basc del conjunt bavarès es va trencar els lligaments creuats del genoll.

PostData 2: La delegació espanyola segueix donant alegries a l'Europeu d'atletisme de Zurich. El marxador murcià Miguel Ángel López va guanyar l'or, als 20 km. Segona medalla en dos dies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada