divendres, 22 d’agost del 2014

2+1 (amb permís)

Barça i Madrid es reparteixen el pastís de tot: el televisiu, el d'ingressos, el de fitxatges, el de bestieses, el de galacticidis... La campanya 2014-2015 que s'obrirà oficialment demà a Màlaga, a les 19:00 amb l'Athletic, té tots els números de ser cosa de 2. Dels dos grans del futbol espanyol. Barça i Madrid. Però no ho oblidem l'Atlètic de Madrid és el campió actual de Lliga. La Lliga espanyola és com l'escocesa (fins que el Glasgow Rangers va baxar a Tercera). Però en aquest sentit més que de dos la Lliga és un 2+1 de bàsquet. Tens assegurats que els 2 punts (Barça i Madrid lluitaran per la Lliga). El bàsquet adicional es sumarà si el tercer en discòrdia, l'Atlètic de Madrid, confirma que ha deixat El Pupes, en un malson que ja és passat i que s'expliquen als nens dolents que no volen anar al llit.
L'Atlètic de Madrid tornarà a passejar-se per Europa sent campió de Lliga. La diferència amb l'anterior precedent és que no ho farà a lloms d'Imperioso i amb el paradigma de l'Espanya Underground (Jesus Gil) de capo.
Però per molt colchonero, l'atenció mediàtica es centrarà de nou amb què fan a la casa blanca i el què fan a la Masia. Castanyes de Madrid a Barcelona i viceversa per desestabilitzar el rival.
El nou Barça, impulsat per un revolucionador impecable com Luís Enrique que està destinat a deixar a la revolució Guardiola a l'alçada d'una reforma IKEA, vol tornar a recuperar la glòria que masses factors, i no tots esportius, va ser enterrada. I Lucho no desecatimarà recursos per aconseguir-ho. Ja ha començat a tallar caps. I no es casa amb ningú. Deulofeu és el cas més paradigmàtic. Només ha durat dos mesos perquè a Luís Enrique no li va acabar de convèncer. Aquí ha de córrer fins i tot la venedora de frankfutrts de la boca 311. Llàstima que en aquesta revolució no s'ha emportat Andoni Zubizarreta, un dels grans mals d'aquest club. Igual que en la seva època de porter, si com a Secretari Tècnic no hi arriba, no es llançarà cap a la pilota. En aquesta revolució blaugrana hi surt gent hi entra el concepte Galàctic, paradigmàtic d'altres racons de l'espai (a uns 600 km tirant cap a la Puerta del Sol). Aquest Barça vol tornar a ser gran gastant-se 180 kilos, amb dos porters, dos centrals i un davanter que no jugarà fins el 26 d'octubre perquè té afició a les pel·lícules de vampirs (malgrat que n'ha recuperat mitjant vendes ben bé més de la meitat). I també hhi entra la Masia i el fílial, un concepte que a Tata Martino o no li van explicar o no en va voler saber res. Si va anar al Minestadi va ser per fer una foto turística com si fos la Fontana di Trevi. La davantera Messi, Neymar i Suàrez il·lusiona el culé que torna a dir "Aquest any si". Un any que comença diumenge amb l'Elx a les 21:00.
Un el Barça. I l'altre el Madrid. Apartat per fí del malson de la Décima (ja la té) i sense pressió vol revalidar títols i tornar-ne a caçar a csta de les llàgrimes amargues del seguidor blaugrana. ës el Madrid del Galacticisme i del despilfarrament clàssic de calers via pelotazo. Però redefinit amb un estil més Barça allunyat de la pilotada i a seguir que tant excita a la Cibeles. Tony Kross, provonent del Bayern de Munich del Pep, serà la peça angular on orbitaran els Cristianos, Bales o James Rodríguez.
L'Atlètic de Madrid és el tercer en discòrdia. Menysprear-lo és un error. I més perquè no s'ha reforçat gens malament malgrat que puntals com Diego Costa o Courtois han marxat. Atenció el paper que pot fer Mario Mandzukic, l'ex del Bayern i Antoine Griezzman, el francès ex de la R. Societat.
I amb els tres (o els 2+1) la resta. Entre ells el nou Espanyol del rookie Sergio Gonzañez a la banqueta, que ha fet una mala pretemporada intentarà rescabalar-se i no patir per un descens. Perdoneu però no seré ruc en anomenar o escriure paraules malsonants a Can perico com Europa.
Diuen que 2 són molts i tres són multitud. I això en la Lliga, en els alts estaments de la competició és més que evident. Ja estem acostumats a que les teles tallin el bacallà sobre els clubs. Però, ara només falta que s'hi fotin els jutges. Deu ser tradició dels últims estius, però no hi ha Lliga sense merder previ que emmerdi la cosa. Ara és el cas Múrcia, que després de setmanes de merder sobre on ha de jugar, iniciarà la Lliga, també aquest cap de setmana a Segona B.
En fí, que ja hi tornem a ser. Comença la Lliga 2014-15. La Lliga del 2+1, amb permís dels clchoneros

PostData: La selecció espanyola de bàsquet va guanyar el Torneig Ciutat de Badalona, preparatori del Mundial Espanya 2014, en derrotar a Ucraïna en un molt mal partit dels de Juanan Orenga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada