dilluns, 11 d’agost del 2014

Primers retorns

Amb els partits de pretemporada de la majoria de clubs del futbol europeu arribant al final, la temporada ha començat a les lligues francesa i holandesa. Els primers líders dels Campionats domèstics 14/15 són el Caen i l'Ajax respectivament. I a Wembley ha començat la temporada a la Premier anglesa amb la disputa de la Community Shield, la Supercopa anglesa, i la victòria de l'Arsenal que va passar per sobre del Manchester City (3-0)
Mentrestant a la Lliga espanyola apuren les últimes costellades abans de l'inici de la Lliga, recordem el dia 24. El Barça, tot esperant la resolució del TAS sobre l'afer Luís Suarez i la queixalada mundialista, després de la declaració dels implicats divendres a Lausanna; i esperant la confirmació oficial del fitxatge del central belga de l'Arsenal Thomas Vermaelen; va guanyar, dissabte, a l'Hèlsinki, a la capital finlandesa, 0-6 en el partit d'homenatge al finlandès Jari Litmanen, exjugador blaugrana, en l'últim amistós, previ Gamper de dilluns que ve. Va ser un partit sense història on va destacar la figura de Munir El Haddadi, el jove jugador del juvenil i el filial que cada cop que juga es consolida com a gran estrella. El mateix dia es va confirmar el fitxatge del segon belga de la història del club després de Fernand Goyvaerts provinent del Bruges als anys 60. L'endemà Vermaelen, que ve precedit per lesionar-se molt i ser suplent a l'Arsenal, va ser presentat. Al mateix temps Ibrahim Afellay confirmava que marxava a l'Olympiakos grec.
A l'Espanyol, en un cap de setmana de commemoració del 5è aniversari de la mort de Dani Jarque, els pericos van vèncer al Tenerife, al Torneo del Teide a la illa canàri, als peus de l'Orotavaa.
Per cert, divendres es va sortejar, l'eliminatòria prèvia final per entrar a la fase de grups de la pròxima Champions i l'Athlètic de Bilbao s'enfrontarà, amb partit de tornada a Euskadi, al Nàpols de Rafa Benitez.
En bàsquet, la Penya va fer oficial la renovació de Sitapha Savané per un any. Kostas Papanikolaou, segueix el camí de Joey Dorsey, deixa el Barça pagant la clàusula de rescisió i marxa als Houston Rockets de l'NBA. I el Tribunal Administratiu de l'Esport ha acceptat el recurs de concessió cautelar de suspensió del Bilbao Basket per ser admès a l'ACB i per tant els bascos haurien de ser reamesos com equip de l'ACB. L'organisme presentarà un altre recurs a l'Audiència Nacional
Qui també han tornat de vacances són els pilots del Mundial de Motos. A Indianapolis, el mític circuït del motorsport nordamericà, triomf del basc Efren Vazquez a Moto 3, seguit de Romano Fenati i Jack Miller. És la primera victòria mndialista del pilot d'Euskadi. A Moto 2 triomf del finlandès Mika Kallio amb el català Maverick Viñales segon. I evidentment, a Moto GP, triomf de Marc Màrquez. 10 de 10. 10 victòries de 10 possibles, igualant el rècord de Mick Doohan el 1997. No em demaneu adjectius, ah no sé que ens els podem inventar. Només dos noms. Marc i Màrquez, res més.
La feina ja s'escola en el vacacional mes d'agost que cada cop fa més caire d'oficial que d'amistós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada