dimecres, 6 d’agost del 2014

La nevera i Xavi

El culé volia explicacions i Xavi lñes va donar. Per què va fer l'intent de marxar? Per què s'ha quedat finalment?
En una impecable roda de premsa ho ha deixat molt clar. Almenys a mi. Va ser sincer amb si mateix i amb l'entorn. Al final de la temporada passada va patir dues decepcions, relacionades en un mateix fet: el fet de no jugar en els partits decisius del Barça a la Lliga i amb la selecció al Mundial. Va tenir un complex d'inutilitat i en els moments claus en veure (sobretot el partit final de Lliga amb l'Atlètic de Madrid) que no hi era es va veure frustrat i de no sentir-se útil. per això, a cop calent va decidir marxar.
Però al final, parlant amb Andoni Zubizarreta i Luís Enrique es va autoconvèncer que encara podria ser útil al club. Al seu Barça. Doncs efectivament. Xavi és necessari pel Barça, el nou Barça de Lucho; i el nou Barça de Lucho li és necessari un Xavi. Així de clar i així de directe. Es va precipitar. És humà i té dret a equivocar-se. No hi ha raons econòmiques, només esportives. Xavi i les seves circumstàncies.
Xavi és necessari per continuar el relleu al seu futbol. És conscient, i ho va dir ahir a la roda de prensa que el seu rol canviarà, i que exercitarà ara de mestre i conductor de la transició cap a un nou cicle triomfant amb Luís Enrique de tècnic. Això no vol dir que treballi per la titularitat i per guanyar-se un lloc entre els millors. I coneixent-lo podeu estar segur que ho intentarà fins al final.
És conscient per edat que el seu fil del futbol, és més curt el tram final que el que deixa enrere. però encara se sent útil i necessari. I té molta raó.
A la selecció espanyola ja és diferent. I Xavi va complir la promesa. Ho volia deixar a l'Eurocopa 2012 i per exprés desig de Vicente Del Bosque va aguantar fins a la decepció mundialista on no va jugar el decisiu Espanya-Xile. Avui ha anunciat que deixa la Roja.
Xavi, insigne del club, com el pal de la bandera. El jugador amb més partits de la història, té dret a equivocar-se i a rectificar. No crec que ningú s'enfadi amb Xavi pel què va fer i el que ha fet ara. És lliure de fer el que vulgui i més ell. Personalment si admirava ja el de Terrassa, la roda de prensa d'ahir i la seva sinceritat és de chapeau i per genuflexionar-se amb ell. Per tant Xavi, nano, segueix endavant. El Barça és teu. I evidentment la meva nevera és teva per anar seguint-la buidant.

PostBarça: Avui a les 20:00, des de les 19:00 en xancletes a Rac1 amistós d'alçada a Ginebra: Nàpols-Barça. Amistós sense els internacionals que quedaven que van arribar dimarts i Xavi que arrossega una sobrecàrrega

PostData: En un nou partit de pretemporada l'Espanyol va perdre amb el Girona 2-1 a Montilivi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada