divendres, 25 de juliol del 2014

Rareses a la taronja

Els aficionats al bàsquet tendim sempre a lloar l'esport de la cistella comparant-lo amb el futbol perquè no es fan les bestieses que la pilota universal a l'Estat espanyol genera per si solet.
A les últimes setmanes però, ja alguna cosa que en el bàsquet grinyola i més que lloar-lo pel què no fa comparat amb el futbol, el critiquem perquè cada cop fa les bestieses que fan els del futbol.
Horaris estrans a causa d'una televisió que creu que posant un partit a les 22:00 de la nit li donarà més share, o posant el quart partit d'una final un dijous laborable a les 19:15. En el futbol mana Mr Teles, Jaume Roures. Pensava que en el bàsquet manava un home que sap de bàsquet i negocis.
Pensava malament. No tant sols a la Lliga ACB no mana un home de bàsquet sinó que fins fa poc no manava, literalment ningú. La batala per trobar un nou President executiu de l'ACB va durar dos anys i van sonar noms tant estranys com Josep Maria Farràs, cap d'Esports de TV3. Després de moltes reunions i buscar concens fa un parell de mesos, l'Assamblea de Clubs va acordar que sigués Francesc Roca qui porti les regnes de l'ACB.
Altres rareses i imputables exclusivament a la normativa de la Lliga. Una bona notícia per a Jaume Ponsarnau, extècnic del Manresa. L'any que ve entrenarà al Guipúscoa. Una mala notícia per a Jaume ponsarnau. Ha de renunciar a la selecció Sub20 de bàsquet on va aconseguir la medalla de plata a l'Europeu de Creta, amb una gran actuació del blaugrana Oriol Paulí (compte amb aquest nano). Per què? Incompatibilitat? No. Perque la normativa ACB diu que no es pot ser seleccionador i entrenador de club. Una bestiesa.
Comparable amb la desaparició del Bilbo Basket a causa de problemes econòmics. Que s'han fet les coses malament a Bilbao? Possible. però l'ACB no ajuda amb les condicions d'ingrés i els famosos cànons. Conseqüència, lliga de 17 equips, com en l'època de la desaparició de l'Akasvayu Girona, amb un equip que descansa. Estrany, molt estrany
Teles, caps i incompatibilitats. No és futbol és bàsquet. L'efecte contagi de les bestieses. Deu ser la calor.

PostBàsquet: Ja se saben les semifinals de la Lliga Catalana de bàsquet que se celebrarà en el format F4 a La Seu d'Urgell, l'1 i el 2 d'octubre: Barça-Manresa i Penya BancaMora Andorra.

PostData 1: Més de calendaris. Ja sabem el calendari de la Lliga de futbol 2014-15. El Barça debutarà a casa amb l'Elx el 23 d'agost. Clàssic amb el Madrid a les jornades 9 (26 octubre) i 28 (22 de març). Derbi amb l'Espanyol a les jornades 14 (7/12) i 33 (26/04). Última jornada amb el Depor a casa. Els pericos debuten amb l'Almeria i la tanquen al camp del Celta el 24(05

PostData 2: Vicenzo Niballi assesta el cop definitiu al Tour guanyant l'etapa final dels Pirineus guanyant l'etapa amb final a l'Hautacam. Alejandro Valverde perd opcions a podi en detriment dels francesos Thibault Pinaut i Jean Cristophe Peraud en perdre més de 40 segons respecte el seus rivalts

PostData 3: La selecció espanyola de waterpolo derrota a l'amfitriona Hongria i es classifica per la final de l'Europeu de dissabte que jugarà amb Holanda que va derrotar a Itàlia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada