dilluns, 7 de juliol del 2014

A l'anglesa

La Gran Bretanya ha estat protagonista del primer cap de setmana de juliol. Tres esdeveniments de primera magnítud han centrat l'atenció dels amants de l'esport.
Abans un parell d'apunts. Ja tenim definides les semifinals del Mundial. Divendres, Alemanya va guanyar per la mínima a França i el Brasil va derrotar a Colòmbia pagant un preu molt alt: Neymar es va trencar la tercera vèrtebre lumbar després d'un fort cop a l'abdomen que li va fer passar la nit a l'hospital i que el fa perdre la resta de Mundial. L'endemà dissabte, Holanda derrota a Costa Rica a la tanda de penals i amb una de les anècdotes del Mundial. Louis Van gaal va fer una Cruyffada i va canviar el porter per la ronda de penals. Argentina derrotà a Bèlgica. Per tant Brasil - Alemanya i Argentina - Holanda, semifinals del Mundial Brasil 2014.
A Can Barça, el fitxatge de Luís Suàrez és a punt de solfa. Segueix la crisi a Girona i la guerra entre el Girona i el Llagostera, per la renúncia d'Oriol Alsina a ser el Secretari Tècnic del Girona i el seu retorn a Llagostera. El club de Montilivi en resposta s'ha desdit de l'acord de compartir estadi amb el Llagostera i el recent ascendit a Segona. Finalment, el Municipal de Palamós tornarà a albergar partits de Segona A, però no del club empordanès sinó del Llagostera
Al Madrid, Alfredo Di Stefano, exjugador dels 50-60 i mite blanc va patir un infart dissabte a la sortida d'un restarurant de la capital espanyola.
En bàsquet Víctor Sada deixarà el Barça i l'ACB confirmava que el Manresa complia els requisits per participar a la pròxima Lliga Endesa 2014-15
I ara si, marxem a la Gran Bretanya on Wimbledon, el Tour de França i la F1 han compartit espai en una magnífica harmonia esportiva.
A Leeds, ha començat l'edició 101 del Tour de França amb el britanic Christ Froome de l'equip britànic Sky, defensant títol. El primer maillot groc, després de les dues primeres etapes del Tour 2014 és l'italià de l'Astana Vincenzo Nibali. I Mark Cavendish és el primer abandó de la ronda francesa. A la primera etapa i llançant l'esprint final, el britànic cau i es trenca la clavicula el dia que guanya l'alemany Marcel Kittel. Avui Le Grand Boucle marxarà d'Anglaterra en una etapa amb final a Londres i amb regust universitari, ja que comença a la mítica Cambridge.
Cap de setmana de F1 en un dels Circuïts més mítics de la competició: Silverstone. En una nova edició del GP de la Gran Bretanya, un pilot català, el barceloní Dani Juncadella es va sentir com un pilot més de la graella en participar a la sessió d'entrenaments del divendres. La sessió dels lliures de divendres va estar marcada per la participació amb Williams de la pilot provadora escocesa Susie Wolff. El fet que una dona es pugi aun F1 en un món tant masclista és per aplaudir i celebrar-ho. Cosa que no enten Sergio Checo Pérex, pilot oficial de Force India que preguntat sobre la participació de Wolff va dir allò tant bast i anacrònic de "La mujer se tiene que quedar en casa cocinando".  La cursa de diumenge va ser espectacular, amb tres protagonistes sobresortint. El primer Kimi Raikonnen, que va patir un fort accident amb el seu Ferrari quan a la segona volta va perdre el control del cotxe. L'accident va obligar a parar la cursa durant una hora. A la reanudació, l'espectacle el va posar Fernando Alonso amb una gran remuntada que el va pòrtar de la 9ena a la 6ena posició i va viure un gran duel per la cinquena plaça amb Sebastian Vettel. El tercer protagonista és Lewis Hamilton, guanyador de la cursa de casa i que va retallar marges amb el líder del Mundial Nico Rosberg, que es va retirar. Ara, la diferència entre els 2 Mercedes és de només 4 punts. Pròxima cita a Alemanya, a casa de Rosberg
Leeds, Silverstone i Wimbledon. El triangle britànic del cap de setmana es tanca amb les finals de l'obert de Wimbledon sobre gespa, el segon Grand Slam de la temporada al tennis. En categoria masculina, el serbi Novak Djokovic derrotà al suís Roger Federer amb un ajustat matx a 5 sets. En fèmines, triomf de la txeca Petre Kvitova davant la canadenca Eugenie Bouchard.
Cap de setmana de te i pastetes i de fish & chips. Tour, F1 i tennis a la Gran Bretanya al primer cap de setmana del juliol de 2014. God save the quenn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada