dimecres, 2 de juliol del 2014

Les dents de Suàrez i el Mundial

La dentellada de Luís Suàrez a Giorgio Chiellini és la imatge del Mundial 2014. La imatge lamentable. Però nosé si és més lamentable la reacció de Jose Mujica, president de l'Uruguai que va qualificar els dirigents de la FIFA com uns vells (cert) fills de p... (opinió respectable però que sent qui és es pot evitar per més raó que pugui tenir).
Luís Suàez i Chiellini no deixen de ser unes dents de serra d'un enorme gran ganivet com és el Mundial on trobem una meravellosa paradoxa: en el Mundial amb més gols, s'ha parlat una barbaritat de porters.
Com Julio César i Bravo, els porters del Brasil i Xile que van meravellar a tots amb un partit de vuitens que va acabar a la dramàtica dels penals amb triomf carioca. És el porter de Costa Rica, Keylor Navas. El meta del Llevant és l'estandart del conjunt americà, la revelació del Mundial.
Mundial a Sudamèrica i els sudamericans protagonistes. Neymar, Messi, que aparenta una lleugera reviscolació que ha dut solet, a base més d'individualitats que de conjunt a Argentina als quarts de final, després de superar a Suïssa ahir a la pròrroga als vuitens; o James Rodríguez, el colombià, el Pichichi del Mundial, que ja té ofertes de mig món per fitxar, entre ells, oh sorpresa, el Madrid.
Espanya, Anglaterra, Itàlia... Europa fracassa. Les grans no passen ni dels vuitens. França, Holanda i Alemanya, amb patiment, mantenen l'orgull del vell continent al Brasil.Sudamèrica triomfa a casa.
I és el Mundial dels temps morts, per refrescar-se i les polèmiques absurdes. El seleccionador holandès Louis Van Gaal, per cert, nou tècnic del Manchester United, va afirmar que una de les claus per passar a quarts de final va ser gràcies en què el temps mort contra Mèxic als vuitens va ser perquè va poder canviar la tàctica. No sé perquè tothom s'ha llençat contra Van Gaal per dir que va fer això. Que no és entrenador? Que no és la seva feina, canviar les coses quan no van bé? I què es pensen que fan els entrenadors de bàsquet, per exemple, quan demanen un time out? Demanar un tallat amb sacarina?
Ja estem a la recta final del Mundial de les pròrrogues, ja que des que arribem a les rondes del KO hem viscut un futimer de temps extra.
Això s'acaba i esperem que s'acabi bé. Les dents de Suàrez i altres coses del Mundial:

PostMundial. Argentina i Bèlgica, que va derrotar als EUA, si senyors, a la pròrroga completen el quadre dels vuitens del Mundial.

PostData 1: Sorpresa al Girona. El secretari tècnic Oriol Alsina, que en un principi va decidir deixar al Llagostera, finalment es quedarà al poblet del Gironès. Alsina ho justifica que ho fa perquè la seva tasca al Girona se li fa feixuga. No només marxa Alsina. Cinc directius més del Girona també han marxat. D'aquesta crisi institucional pot haver derivat la crisi a la direcció tècnica

PostData 2: Sorpresa a Wimbledon. El número 1 del món Rafael Nadal va caure als vuitens de final amb l'australià Nick Kyrgios, número 144 del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada