dilluns, 28 de juliol del 2014

Nibali i el festival Magyar


L'italià Vincenzo Nibali, a França, es va apuntar al festival Magyar que s'ha viscut aquest cap de setmana a terres hungareses. Ahir al vespre dels Camps Elisis de París, Nibali es va enfundar l'últim maillot groc del tour 2014 el que va culminar el seu domini insultant tot i les baixes de Crist Froome i Alberto contador. A la contrarrellotge de dissabte que va guanyar l'alemany de l'Omega Tony Martin es van acbar de decidir les places de podi. Al final van sser Jean Christophe Peraud i Thibaut Pinot que van acompanyar l'italià. Feia 17 anys que no pujava un francès al podi final del Tour de França (Richard Virenque tercer al 1997) i des del 1984 que no en pujaven dos (Laurent Fignon i Bernard Hinault primer i segon respectivament). Per cert, la última etapa, la de l'ar  de Triomf i les nou passades pels Champs Elysees la va guanyar l'alemany Marcel Kittel a l'sprint. I com que les 20 etapes precedents van passar coses, a l'última no van voler ser menys. L'ensurt gros, la caiguda del segon classificat Peraud a 40 km de la meta final del Tour, sense conseqüències. La festa de París al cap de setmana que va tenir dos plats més a Hongria. A l'aigua i sobre rodes.
En F1, a Hungaroring, els monoplaces marxen de vacances amb una cursa espectacular i emocionant fins a l'últim moment on la pluja, els incidents i els Safety ens van deixar la victòria del Red Bull de Daniel ricciardo amb Fernando Alonso segon, Lewis Hamilton tercer que va haver de remuntar des del pit lane a causa d'un incendi al seu Mercedes, dissabte als entrenaments (I és que si els Mercedes són perfectes en cursa, en fiabilitat són un desastre) i Nico Rosberg quart.
I a Budapest, el festival Magyar acabà a l'aigua i amb un or més per una generació irrepetible de waterpolistes genials. Amb majoria de catalanes, del CN Sabadell, campió d'Europa, la selecció espanyola es va alçar amb l'or a l'Europeu i tanca el cicle de plata olímpica i or mundialista. La final amb Holanda només va tenir un color, el de les Oca Girls, que van fer una exhibició gràcies al treball de les boies, la portera Laura Ester i la inspiració d'Anni Espar i Roser Tarragó. Maica Garcia va ser l'MVP del Campionat. Per cert, la selecció masculina dirigida pel català Gabi Hernandez, en l'estrena del càrrec va quedar setena, en guanyar a Romania en el partit clau per classificar-se pel pròxim Mundial de Kazan el 2015. L'or va ser per Sèrbia que va derrotar a l'amfitriona Hongria.
I perquè no us queixeu que no parlem de futbol, dissabte l'Espanyol va empatar a 1 a casa del Raja de Casablanca en un amistós jugat un cop celebrat el Ramadà i per tant a hores intempestives a Catalunya
Nibali un entrepà a França entre dos baguettes hongareses aquest cap de setmana,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada