divendres, 11 de juliol del 2014

"Això és nou?"

O és que Luís Enrique és un gran revolucionador o és que algú amb 2 dits de seny ha decidit després de 114 anys d'història que seria hora de renovar-se. La frase "Això és nou" s'ha instal·lat a les tertúlies dels cafès dels barcelonistes.
L'avi Josep, que té més anys de soci del Barça que gairebé de vida, obre el diari i se li aboca el carajillo del matí. El Barça ven Alexis per 40 kilos a l'Arsenal. "Això és nou" diu sorprès agradablement. L'avi Josep recorda a Overmars, a Petit, a Hleb, grans toies del barcelonisme que van anar de Londres a Barcelona i van fer el Pepa. I els vam regalar.
I el nét Pepet, que ta,bé és culé de bressol, li recorda a l'avi: "I el Villa i l'Ibrahimovic aquell, que els vam regalar". Això és nou". Venem bé. Alexis ens va costar 38 kilos i el venem per 40. Això és nou"
Fixeu-vos la frase. "Això és nou". En altres llocs es diria "Lo normal" amb el Lo neutre tat català i tant incorrecte.
I el Jonathan Dos Santos se'n va al Vilarreal amb son germà perquè no jugarà amb el Barça. "Això és nou avi". "Lo normal" en altres lllocs. Però a Dos Santos li ha costat 3 anys entendre que val més que foti el camp per jugar a futbol.
I el Cesc, i el que poden marxar. Operació sortida a Can Barça i operació entrada al Camp Nou. El Mercat d'Estiu d'altres llocs s'instal·la a Can Barça "Això és nou". "Lo normal" a altres llocs.
"I el Luís Suarez? 80 milions? Quina bestiesa. No val tant". "Això és nou"? "No això és "Lo normal"". "Que som rucs?" "Molt, però som així."
"I el Messi, què estarà content si guanya el Mundial?" Mentre la foti amb el Barça se me'n refot. Si la caga amb el Barça li escalfaré l'orella. I no, això no és nou. Criticar forma part de l'ADN del Barça com el puro i el mocador.
- Avi. Aquest Rakitic em fa més por que una pedregada. Sembla bo i encara l'espatllarem
- Quanta raó que tens marrec.
Això no és nou. És la conversa típica del culé cagadubtes que sense veure res ja diu "Ai que patirem"
"I avi, que en penses de lo del Txema Corbella?". "Una bestiesa, com lo de Qatar, lo del Jordi Masip, tercer porter del primer equip i que es passarà un any amb vacances pagades" - respon.
"Això és nou?" És lamentable i cada cop menys nou.
Hi ha revolució a Can Barça? En certa manera si. En alguns aspectes fem coses normals a qualsevol altre club i mirem cap al futur. Però no demaneu una gran revolució quan des de fa 114 anys via terrebanal o celestia, Joan Gampre sempre va amb el mocador a la mà i el fre de mà dient
"Això és nou", però el meu Barça sempre serà el meu Barça: especial i raru de nassos. A Can Barça la vida es mou. Això sempre serà nou. I ens sorprendrà. La revolució permanent. El carajillo abocat de cada matí permanent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada