dijous, 17 de juliol del 2014

Passar-se de la ratlla

En condicions normals avui encapçalariem l'artícle amb una foto de Luís Suarez vestit amb la samarreta del Barça. Però en comptes d'això, la foto del dia és de Luís Enrique i Andoni Zubizarreta presentant la nova temporada 14-15 al Barça on es va desgranar què es vol aquest any, què es necessita i del què es vol prescindir (demà en parlem). I tot perquè un uruguaià va voler fer de Dràcula. Avui Luís Suarez hauria d'haver estat presentat com a jugador del Barça. Però no, la sanció de la FIFA ho impedeix.
Luís Suarez la va espifiar molt amb la mossegada a Giorgio Chiellini. Es va passar de la ratlla, i la FIFA, en bon crieri el va sancionar durament, per l'acció i per la reïteració.
Ara, però, la FIFA, també s'ha passat de la ratlla. Quatre mesos sense jugar partits de futbol (fins aleshores correcte), però estar-se fins el 25 d'octubre amb abstinència totall de futbol, inclosos entrenaments i presentacions és excessiu. Luís Suarez és vist com un delinqüent i les imatges seves amagant-se de les càmeres entrant a casa seva són indignants per ell i indescents per tots.
La FIFA s'ha passat de la ratlla. Perquè el Barça és un perjudicat col·lateral més de la sanció. Si Mr Blatter, aquell personatge estrany que va desqualificar a Cristiano Ronaldo, fent de Chiquito; aquell que sent Alemanya campió del món li dóna l'MVP a Leo Messi, que està més fora que a dins, vol que Suarez recapaciti i pari de clavar dentallades o fer bestieses, amb aquesta mesura si no ho aconsegueix li ha de saltar el cap. No tant sols sanciono l'infractor, sino sanciono l'entorn i a qui el vulgui fitxar.
No tindrem Suarez fins el 25 d'octubre. No trepitjarà les instal·lacions del Barça fins aquell dia. i fins que no agafi forma i es compenetri amb els seus companys passaran encara setmanes
La FIFA s'ha passat de la ratlla. Ha passat d'espectador passiu a un Chuck Norris hiperhormonat on reparteix mastegots a tort i a dret, on rep tothom menys qui ha de rebre. Suarez l'ha espifiat. Ell i només ell. Què hi té veure això el Barça? Res. La gran pregunta és si la FIFA és un organisme privat i el Barça també, a priori amb una certa independència una de l'altre, perquè no es pot presentar a un jugador que ja és teu?
La FIFA s'ha passat de la ratlla. I el pitjor és que creu que dormirà amb la consciència tranquil·la per tornar a fer de Chiquito, fer el ridicul amb qualsevol gets o tenir un octogenari de president que és més vell que el futbol mateix. Això si de tant en tant com amb Suarez i el Barça es passarà de la ratlla per tal de no perdre la forma.

PostBarça: Comença malament la pretemporada 2014-2015. Adriano Correia serà baixa durant un mes i mig a causa d'un problema cardíac detectat als examens mèdics previs als entrenaments. Ànims

PostData: Aïto Garcia Reneses amb 67 anys entrenarà durant dos anys el Gran Canària. Incombustible Aíto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada