dilluns, 14 de juliol del 2014

Deutsch-Weltmeister

El cap de setmana esportiu va esperar al final per assaborir el plat principal. 32 dies de futbol després, el Mundial posava el punt i final amb l'Argentina - Alemanya, la reedició de la final de 1986 (triomf germànic) i 1990 (victòria argentina). A la final de Brasil 2014 a Maracanà  triomf a la pròrroga pels germànics.
Va ser el partit previst. Alemanya dominat a la possessió i una Argentina generant molt perill sobretot a la banda de Leo Messi, que va superar fins a tres cops el marcatge de Mats Hummels. Els sudamericans van veure com se'ls hi anulava un gol a Higuaín i als germànics van veure com a la jugada final del primer temps van enviar una pilota al pal. A la segona part, el nivell i qualitat de futbol va baixar cosa que va propiciar la pròrroga. A la segona part de la pròrroga, Mario Gotze amb un control genial, i una gran definició va donar un gol històric per la Mansnchaff, la de la quarta estrella mundialista. El millor equip del Mundial és justament campió del món en el pitjor partit que ha jugat. Alemanya esdevé la primera selecció europea en guanyar un Mundial a territori americà.
Messi va acabar fos i tornant a vomitar a mig partit. Va ser la mostra més feacent que el físic dels dos equips estava en reserva o a 0. Necessitaven vacances i 30 minuts extres no ajudaven. Poc consol que el millor jugador del Mundial, la Pilota d'Or fos Leo Messi. Ell volia la Copa del Món.
La prèvia de la final el va posar aquell partit que ningú vol jugar, el del tercer i quart lloc. I menys quan el juga l'amfitrió, el Brasil. Carioques i holandesos van dirimir el bronze mundialista que va anar a parar als europeus per incompereixença del rival (0-3). La imatge que ha donat la selecció brasilera en la recta final del seu Mundial deixa el terme lamentable com un afalac. El seleccionador Luís Felipe Scolari està mort i enterrat.
Final del Mundial a banda, el cap de setmana ens deixa en bàsquet dos notícies, el fitxatge de Guillem Vives pel València, que deixa la Penya després que els taronja hagin pagat la clàusula de rescisió, i de Thomas Satoransky pel Barça. Un Barça que ja sap els rivals de la fase de grups de l'Eurolliga. I com l'any passat li ha tocat ballar amb la més lletja: Panathinaikos, Fenerbahce, Milà, Bayern de Munich i Turow Zgorzelec polonès. Passen els 4 primers de cada grup. Per cert, que també a la Penya ha acomiadat el mític Miquel Àngel Forniés, el cap de premsa del club, després de 18 anys de servei. I un parell de grans bomba a l'NBA: la primera; Lebron James torna a Cleveland, l'equip on va començar la seva a la lliga americana, i d'on va marxar cap a Miami, enmig d'una gran decepció dels aficionats que fins i tot van cremar la seva samarreta. Ara Lebron torna a casa. I la segona, afecta a l'esport català. Pau Gasol deixa els Lakers per anar a Chicago.
En motor, novs exhibició de Marc Màrquez a Alemanya. 9ena prova, novena victòria a Moto GP. Va ser el GP més estrany de la temporada. Vam haver d'esperar a MotoGP per veure un català al podi. A Moto 2 primer triomf del suís Dominique Aegerter, gairebé sobre la línia de meta per davant del finlandès Mika Kallio i l'italià Simone Corsi. A Moto 3 victòria de l'australià Jack Miller, també ajustada per davant del sudafricà Brad Blinder i el francès Alexis Masbou. A MotoGP, de 9, triomf de Marc Marquez. En aquesta cursa, el guio de la victòria comença amb una sortida col·lectiva des del pit lane amb aquells pilots que com Màrquez van haver de canviar de moto i pujar-se a la que estava preparada per la pluja a causa d'un ruixat que va caure just abans de l'arrancada. El Tro va remuntar en poc més de 5 voltes i va marxar de tots com un llamp. Al darrere Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo. Ara , les motos s'agafen vacances i tornaran el 10 d'agost al mític circuït d'Indianapolis. A part, Laia Sanz anuncia que deixa el trial per centrar-se als raids i al Dakar. Marxa la més qran de totes. 14 mundials en indoor i 13 en outdoor.
I el Tour ha arribat a les muntanyes dels Vosges, al massís central a tocar amb la frontera alemanya, amb un parell d'etapes prèvies a la gran jornada d'avui del 14 de juliol, Dia Nacional a França i on la Ronda Francesa regala als aficionats l'etapa reina. La jornada d'avui arriba amb el liderat del francès Tony Gallopin, després de la victòria, dissabte del gal Biel Kadri i, d'ahir de l'alemany Tony Martin
Alemanya campiona del món a la meca del futbol, en el colofó del cap de setmana. Deutsch-Weltmeister

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada