divendres, 4 de juliol del 2014

Froome 101

Christ Froome va guanyar l'edició del Centenari del Tour de França, l'any passat, i fa pinta que ho tornarà a fer aquest any en la 101. L'organització de la ronda francesa que comença demà ha fet un recorregut idoni per les característiques tècniques del cilista britànic d'ascendència kenniatà de l''equip SKY.
Per començar la prova començarà, ja, sense pròleg ni res, amb una etapa plana que sortirà de Leeds a Anglaterra. Tres etapes al Regne Unit, per creuar l'Atlàntic, i instal·lar-se a la France. Ja a la cinquena etapa, el Tour tindrà aroma a Clàssica París-Roubaix amb el pas pel Pavès, el massís central francès i els seus famosos trambs de llambordins (en català incorrecte llambordes). Posteriorment entrem als Alps amb etapes curtes però dures amb ascensions brutals a La Planche des Belles Files, el 14 de juliol, el dia Nacional de França. I evidentment, la tercera setmana es decidirà tot, amb els Pirineus com a talói de fons i una ascensió a Bagneres de Luchon amb un petit pas per Catalunya i la Vall d'Aran i la del dia següent al Pla d'Adet amb previ pas al Peyresourde i l'Aspet.
L'últim dissabte de Tour serà reservat a la contrarellotge, la única i serà decisiva per marcar la classificació final del Tour al passeig al vespre dominical dels Camps Elisis de París. Una contra trencaacames i gens planera, amb pujades i baixades favorables a un especialista com Froome.
Froome liderarà l'Sky i el Tour de França al costatt de nou d'uns gregaris de luxe com l'australià Richie Porte.
Froome i l'SKY sembla no tenir rival. Sembla que els seus perseguidors no arriben en el seu millor moment. Competidors que venen de l'Estat Espanyol. Alberto Contador, Alejandro Valverde o el català Joaquim Rodríguez, el Purito, que va renunciar al Giro per brillar per les rotondes de la France. Atents també a animadors com el belga Jürgen Van den Broeck o Peter Sagan, l'eslovè que pinta de nou a mallot verd de la regularitat. L'esperança francesa passa possiblement per Jerome Pineau líder del Radioshack
És el Tour també d'absències importants. Una de cromàtica. Adeu al taronja de l'Euskaltel Euskadi. I també la de clàssics com el Tourmalet o l'Alpe d'Huez. i és el Tour d'un adeu: al de teledeporte com a mitjà que oferirà per últom cop via caixa tonta, el Tour de França. Les retallades a TVE fan petar-se el canal esportiu de l'ens per passar la programació esportiva a La 2, com es feia abans de l'obertura de la TDT.
Amants de la migdiada, amants del juliol, amants de les imatges versió francesa del "Catalunya des de l'Aire", amants de la parella Carles d'Andrés - Perico Delgado i els seus acudits a TVE... i sobretot amants del ciclisme i el Tour de França, benvinguts a la 101. Al Tour 101 de Christ Froome? Això pinta. Ja ho veurem.

PostData: El futur de Víctor Valdés pinta molt negre. El Mònaco ha refusat el seu fitxatge per la lesió que arrossega i que no el farà jugar fins ben bé novembre. Valdés no té equip i dificilment algú s'arriscarà fitxant-lo trinxat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada