dimecres, 16 de juliol del 2014

El futur de Messi

Carta oberta a Leo Messi.

Estimat (si encara, encara que no t'ho creguis) Leo

Des del mateix instant que el senyor Rizzoli va xiular el final de la final del Mundial i en conseqüència la derrota de la teva Argentina davant d'Alemanya, en el cap dels culers va sorgir la pregunta "I ara què Leo?" Després d'una mala temporada al Barça molts pensàvem que el Mundial seria la rampa de ressorgiment del teu millor futbol. Aquell que no fa massa ens va meravellar. Pensàvem que la temporada que vas fer al Barça era nefasta perquè et guardaves els teus millors trucs pel Mundial.
La realitat és que malgrat Argentina va arribar a la final de Brasil 2014, el teu futbol va deixar més interrogants que certeses. I això que vas ser escollit MVP de la competició. No és que fessis un mal Mundial, però en condicions normals la teva actuació seria qualificada de discreteta.
Quelcom et passa. Autocomplaença, panxa plena, ganes de manar i influïr més del que pots abarcar... Leo, has canviat. Ja no és qüestió de físic. El teu futbol genial d'abans brilla per la seva absència. La temporada que ve veurem, sense Mundial ni grans competicions, el teu nivell futbolístic real. Fora pantalles. Si no hi ets, no hi ets. I crec que no hi ers. Fí de cicle Leo coïncidint amb el fí de cicle del Barça.
I ara què Leo? Tens gana? Com estàs? Deprimit?  Tens força per aixecar-te? Què ha de fer Luís Enrique? Què ha de fer el club amb tu? Vendre't sembla una bogeria per molt que no estiguis bé. I coneixent l'historial de vendes del club encara el regalariem al Palamós (amb tots els respectes)
El joc del Barça ha de raure en la teva màgia, en la teva qualitat? Ha de ser Messi i 10 més?
Ets el millor jugador de la història del futbol per mi. Els més grans diran que Pelé o Di Stefano eren millors. Segurament, però en el Youtube no existeix el terme "Grans cagades de Pelé". altres dirien que Cruyff. Jo la primera referència de cruyff és a Wembley axecant la Copa d'Europa del 1992 com entrenador del Barça. I altres diuen que Maradon. Jo de Maradona records propis és la celebració d'un gol contra Grècia al Mundial de 1994 amb una cara d'haver fet alguna cosa lletja amb la "farina". Efectivament, dies després el mític 10 era sancionat per dòping per cocaina.
Però a tu t'he vist en directe, ha bavejat amb tu, he vibrat amb tu i he aixecat els teus títols. El teu futbol va ser meravllós (Getafe, Roma...) tants i tants gols, tantes baves...
Ets el millor. I de tu, només de tu i de com estiguis d'ànim depen que el teu cicle continuí. Que només tens 27 anys.

Firmat

Un coetani teu que no es considera acabat

PostData: L'equatorià Felipe Caicedo és el tercer fitxatge per l'Espanyol 2014-2015, procedent de l'Al Jazira club qatarià. Recordem que abans ja havia fitxat a Salva Sevilla, del Betis i Anaitz arbilla, procedent del Rayo Vallecano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada