dimecres, 9 de juliol del 2014

La Saeta puja al cel

Carta oberta a Alfredo Di Stefano

Controvertit Fantàstic.

Dilluns vas llançar la última Saeta Rubia cap al cel. La que et va impulsar-te a tu mateix cap allà. Amb 88 anys el teu cor va dir prou. El teu cor blanc com la Castellana, Bernabeu i la Cibeles. Un cor blanc que tu més que ningú saps que va poder ser blaugrana.
Durant el 1952, el Millonarios de Bogotà, l'equip on militaves, cedit pel River Plate argentí, fa una gira per Espanya i crides l'atenció de Barça i Madrid. El Barça inicia contactes per contractar-te. De fet estant tant avançades les negociacions que fins i tot jugues amistosos amb el conjunt blaugrana.
Però els dirigents del Madrid amb Santiago Bernabeu al capdavant i amb Raimundo Saporta, com a cap visible de la conxorxa, assguren també tenir contactes amb Millonarios per fitxar-te. L'assumpte Di Stefano agafa tal volada que finalment és el President de la RFEF avalat pel Ministre Secretari General del Movimiento que salomònicament acorda que durant un any jugarà al Barça i un altre al Madrid. Enric Martí, que estava amenaçat que li tancarien les fàbriques si no complia el pacte dimiteix i tu, via Franco (no ho admetràs mai i menys ara) te'n vas a Chamartín. Allà et converteixes en un mite, en una llegenda, el primer d'un club selecte dels 4 grans del futbol. Vas revolucionar el futbol amb una tècnica i un físic mai vist. 5 Copes d'Europa, les primeres del club merengue i de la història de la competició i 8 lligues i una Intercontinental.
La saeta Rubia, el teu pseudònim, per ser ros, ràpid i per un xut fora de sèrie. Hauria de venir Pelé per fer treure el mocador de bava als aficionats del futbol. Vas jugar també a l'Espanyol, amb la selecció argentina, la colombiana, l'espanyola i atenció, vas marcar en un amistós jugant amb la Catalana.
L'any 66 et vas retirar amb la samarreta blanquiblava de l'Espanyol i te'n vas anar a entrenar amb més pena que glòria, com passa a la majoria dels immortals del futbol (si Cruyff menja a banda, però per això és Profeta).
L'any 1991 et vas jubilar i el 2000 et nomenen President d'Honor del Reial Madrid.
Els últims temps de la teva vida van estar marcats per ensurts mèdics amb les coronàries. Dilluns vas pujar al cel blanc amb Gento, Saporta o Bernabeu. I ppensar que podries haver pujat al blaugrana mab Kubala, Samitier i Gamper...
Coses del règim. Els 4 Fantàstics del futbol han perdut el més antic i veterà d'aquest quartet màgic: Di Stefano, Pelé, Cruyff i Maradona. messi ja està a la abnda escalfant per rellevar-te.
DEP, Saeta

Firmat

Un que et deia Di, pel Força Barça

PostData: El Maracanazo ha passat a la història i queda com una anècdota. Guardeu aquesta data. 8 de juliol de 2014, Mairineirao, Brasil, semifinals del Mundial. Alemanya 7 - Brasil 1. I una dada. La maneta alemanya es va fer en mig hora. Poca conya amb la que es pot liar al Brasil amb el què està passant amb el partit perquè la revolta social que pot suscitar el que està passant pot generar en un merder de consideració a falta de 2 anys dels JJOO de Rio. Avui segona semi Holanda - Argentina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada