dimecres, 30 de juliol del 2014

Niballi s'apunta al Club

Jacques Anquetil, Eddie Mercks, Felice Gimondi, Bernard Hinault, Alberto Contador i, des de diumenge Vincenzo Nibali. 6 grans del ciclisme. 6 grans que han aconseguit en el què milers i milers de ciclistes han intentat sense èxit. El club de La Triple Corona, és a dir guanyador de Vuelta, Giro i Tour de França es va afegir aquest any l'italià Nibali, que a la Grand Boucle que es va acabar diumenge passat als Camps Elisis va fer una exhibició. Ho va fer a les muntanyes, als Alps, als Pirineus i als Vosges. Ho va fer a les etapes planes on va controlar la situació i amb 7 minuts de marge a la contrarellotge s'ho va prendre amb calma per acabar quart. Nibali va ser el rei del Tour el 2014. Va ser el rei de la Vuelta al 2010, en exhibir-se en la primera pujada de la història de la ronda a la Bola del món. I va ser el rei del Giro el 2013 en vèncer a la cronoescalada a Polsa.
Nibali és l'home de moda (de fet ja fa 4 anys que ho és) Indiscutible amo de la muntanya. Dominador insaciable. Nibali és un CaNibali de la bicicleta, com ho van ser els altres 5 ciclistes del club de la Triple Corona.
Nibali pot ser comparable a Anquetil, Gimondi, Hinault o Contador. Però sobretot a Mercks. Si Nibali era CaNiibali, Mercks era un CANIBAL. Mercks no es conformava amb el groc de París, el Rosa del Giro o el daurat de la Vuelta. Vol tenir tots els mallots. I ho aconsegueix.
L'ombra del dubte i del dòping en el ciclisme evidentment també plana a la Triple Corona. La vedella de la discòrdia i la despossessió del Tour 2009 de Contador ensombra aquest club dels millors tant etilistes.
El monarca Mercks, Anquetil, Gimondi, Hinault, Contador i el CaNibali. Grans del ciclisme, com Indurain, Pullydor, Fausto Coppi, Froome... Els 6 magnífics. Els 6 socis del club de la Triple Corona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada