dimarts, 14 de gener del 2014

Vull el manual d'instruccions

Cristiano Ronaldo és el nou Pilota d’Or de l’any 2013, en una gala celebrada a primers del 2014. Primera raresa d’un esport estrany com el futbol i presidit per un personatge estrany amb actituds de Chiquito de la Calzada com Joseph Blatter.
Ja em perdonareu, però no entenc res: ni de la gala d’ahir ni de les votacions, ni a què es votava, ni els criteris.
Diuen les votacions que la Pilota d’Or se l’ha endut Cristiano Ronaldo, que ha jugat molt bé al llarg de 2013, però que no ha guanyat res amb el Madrid. És a dir, que a criteri personal i no objectiu de periodistes, jugadors i seleccionadors ha fet el mateix balanç que Wakaso però, l’exespanyolista ni sortia a les votacions. Perquè no cal oblidar-ho CR7, coronat per la Caverna mediàtica i els Roncero de torn “El mejor jugador del mundo” ha guanyat tant com Wakaso, és a dir 0 títols.
En segon lloc ha quedat Leo Messi, un any gairebé parat per les lesions, però que va aconseguir una Lliga i la Supercopa espanyola. És a dir Messi 2- Cristiano 0. Però el portuguès , que ahir, de tant plorar, semblava Les Fonts de Montjuïc, Pilota d’Or. Estrany.
I en tercer lloc Frank Ribery, campió de 5 de 6 títols amb el Bayern de Munich, entrenat pel millor tècnic de l’any Jupp Heinckess, però que ni deu ser tant guapo com Cristiano, ni tant carismàtic com Messi. Pel futbol ha estat millor el portuguès però el francès ho ha guanyat tot amb el conjunt bavarès entrenat pel millor tècnic del 2013, votat pels mateixos que han votat CR7 millor jugador sense haver sucat res. Tot molt estrany i amb molta pudor de cremat.
Per la lògica de l’esport col·lectiu que és el futbol Ribery hauria d’haver guanyat, Messi segon i Cristiano, per la contribució al triomf del seu equip. Però no. La FIFA no entén de lògica i fa el que fa.
A Madrid tots contents. Doncs jo ja firmo que li donin a Cristiano 15 Pilotes d’Or si coma quest any no guanya cap títol.
Ahir més que mai es va demostrar que això dels premis individuals als esports col·lectius és un paripé de l’alçada d’un campanar on el que més importa és lluir tipet com el de Fernanda Lima, presentadora de la Gala al costat d’un cada cop més jove Ruud Gullit. Per cert que hi pinten les actuacions musicals en una gala de futbolistes? Sobrava. I perquè el millor gol de 2013 és una xilena d’Ibrahimovic del 2012? Misteris. Com la FIFA i el seu president.
Que Cristiano gaudeixi de la seva Pilota d’Or, jo mentrestant me’n vaig a buscar el Manual d’Instruccions per entendre tot això 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada