dilluns, 20 de gener del 2014

Calors de gener

Històric cap de setmana pel motor català. Les dunes del Dakar Sudamérica, que va acabar el dissabte a Valparaíso (Xile) han coronat a tres catalans, com els millors de l’edició més dura que es recorda de la mítica prova dels últims anys. Aquest Dakar s’ha vist marcat per l’asfixiant calor que ha afectat a vehicles que s’han literalmente cremat i a pilots que, afectats per les altes temperaturas van patir alucinacions i marejos importants.
Marc Coma, en motos, incontestable, i Nani Roma en cotxes, superant al que company d’equip Stephan Peterhansel, Mounsier Dakar (amb polèmica inclusa, ja que el vfrancès denunciava ordes de l’equip Mini perquè guanyés el català. Peterhansel en cabar el Rally va trencar el contracte amb l’equip per fitxar er Peugeot). La tercera reina al Dakar és Laia Sanz. La de Corbera va fer el millor Rally dels 4 que ha corregut. Ha acabat 16ena, en la general, la millor dona, i amb un 7è lloc com a millor resultat d’etapa. Espectacular. Per cert Jordi Viladoms, va acabar segon darrere de Coma. El Dakar més català de la història ja és passat gloriós pel món del motor de casa Nostra.
El calor va afectar al Dakar i a l’Open d’Austràlia de tennis on s’ha arribat als 40º C i on molts jugadors han patit marejos, lipotimies o alucinacions en ple partit. Hem arribat a la segona setmana de torneig i Rafael Nadal està on fire.
La Lliga espanyola es posa calenta de debò. Barça i Atlètic empaten els seus compromisos amb Llevant i Sevilla, respectivament. El Madrid, que apallissa el Betis i fa que la crisi al club verdiblanc s’incrementi d’allò més amb la destitución de Juan Carlos Garrido, un mes i mig desp´res del seu fitxatge, es posa a un sol punt dels dos líders. L’Espanyol derrota al Celta amb un gol a les acaballes del partit.
I si la Lliga de futbol està calenta, la de bàsquet crema. Les 8 places per la Copa del Rei de Màlaga, es jugaran la setmana que ve a l’última jornada abans del tall. El Barça es va assegurar ahir, en derrotar l’Estudiantes, la plaça per ser-hi. La setmana que ve es jugarà ser cap de sèrie. La Penya, que es jugava bona part de les opcions, dissabte a casa amb Cajasol, s’allunya de la Copa, en perdre amb el conjunt Sevilla. Davant el València, a fora de casa, que va derrotar el Manresa ahir , i depenent d’altres variables, es jugarà estar entre els 8 de Màlaga 2014.
Finalment, a l’Europeu de Dinamarca d’handbol, la selección espanyola va caure amb l’amfitriona, en el debut de la segona fase, en busca de les semifinals.

Calor al Dakar, al tennis, al futbol i al bàsquet. Un cap de setmana calent en ple gener. El món s’ha tornat boig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada