dilluns, 1 de juliol del 2013

Tossudament alçats per l'esport

Aquest cap de setmana el Camp Nou ha viscut un espectacle molt allunyat del què habitualment es veu. Lluís Llach feia de Leo Messi i feia bavejar als assistents del Concert per la Llibertat, organitzat per Òmnium Cultural. Una manifestació claríssima cap al que volem ser de grans: lliures i independents. El "Tossudament alçats" del Llach va ser el colofó final de l'emotiu espectacle. 6 hores on el poble va dir que volia ser lliure i independent.
I tossudament alçat, l'esport es desisteix a agafar vacances. Prova d'això és l'enorme activitat d'aquest cap de setmana de finals de juny.
L'actualitat al Camp Nou, l'estrictament esportiva ens deixa el fitxatge de Rubi, el tècnic del Girona, que reforçarà l'staff tècnic de Tito Vilanova; la polèmica amb l'Espanyol pel fitxatge de quatre joves del planter blanquiblau. El president Joan Collet va anunciar que mai més passaria això, que el cos li demanava carregar-se el futbol base i que els jugadors que marxessin de l'Espanyol al Barça no tornarien més a Can Perico. Una sortida de to i una pixada fora de test de Collet. L'actualitat blaugrana passa també pel Palau amb el fi del patrocini d'Intersport a la secció d'handbol, o l'adeu de Joe Ingless del Barça de bàsquet.
En futbol, Hospitalet 0 - Eibar 1 i Olot 5 - Arandina 1, en les eliminatòries tornada de les fases d'ascens a Segona A i Segona B. L'Olot, per tant és nou equip de Segona B. De retruc, i per allò dels descensos compensats, el Masnou puja a Tercera Divisió i El Catllar a Primera Catalana. Malauradament l'Hospi no serà equip de Segona A. L'Eibar, un històric de la divisió de plata, va ser molt superior als catalans i torna a Segona després de cinc anys d'absència.
Al Brasil, enmig de les protestes del poble carioca pel gran despendi de calers en grans esdeveniments com el Mundial de futbol 2014 o els JJOO 2016, s'ha acabat la Copa Confederacions. A la final de consolació, el porter Gianluigi Buffon, en aturar 3 penals a la tanda de penes màximes, va donar a Itàlia el tercer lloc de la Copa en detriment d'Uruguai que acaba quarta. A la gran final, el Brasil va ser molt superior a Espanya i va guanyar 3-0. Neymar, el nou crac blaugrana, és nomenat MVP del torneig i ha justificat amb escreix els 57 M € que va costa.
A la Copa de les Regions UEFA d'equips amateurs que es juga a Abano Terme a la província italiana de Pàdua, Catalunya va perdre amb l'equip italià de la regió de Vèneto a la tanda de penals després que el partit acabés 0-0 tant als 90 minuts com a la pròrroga.
En l'Eurobàsquet femení de França, la selecció espanyola, 20 anys després de l'Europeu d'Itàlia, la selecció espanyola va tornar a tocar metall, guanyant l'or derrotant les amfitriones. És el millor colofó final per dos mites del bàsquet estatal femení que es retiren: Amaya Valdemoro i Elisa Aguilar.
A la F1, al Gran Premi de Gran Bretanya, el protagonista no va ser ni Nico Rosberg, el guanyador de la cursa, ni la remuntada de Fernando Alonso, que passa del 10è lloc al tercer, ni Mark Webber, l'australià que va acabar segon i va anunciar la retirada, ni Kimi Raikonnen que supera a Michael Schumacher com a pilot que suma punts en més carreres consecutives (25), ni el líder del Campionat, Sebastian Vettel, que anant líder va haver d'abandonar per problemes mecànics. És, o millor dit, són els pneumàtics Pirelli. Una cursa més i en van masses, les gomes de molts cotxes es desintegraven sense motiu aparent. Així doncs Sergio Pérez, Lewis Hamilton o Felipe Massa van plegar veles perquè literalment no tenien pneumàtics. Paul Hembery, director de Pirelli F1, té molta feina i molt a dir per solucionar aquests greus problemes de rodes. I la setmana que ve anem a Alemanya.
Al Gran Premi d'Holanda de motociclisme, el problema no van ser els pneumàtics. A la catedral del motociclisme, on tradicionalment es corre en dissabte, hem vist caigudes i miracles. Jorge Lorenzo s'esparraca als entrenaments de dijous, l'operen divendres de la clavicula, i ja el veus dissabte corrent, i acabant cinquè. Un altre que cau, Marc Márquez. Es fa mal a un dit, i també corre acabant segon darrere el guanyador Valentino Rossi que no guanyava des de Malàisia 2010. Cal Crutchlow tercer, i Dani Pedrosa quart. I és que els de les motos són d'una altra pasta. A Moto 2 victòria de Pol Espargaró i a Moto 3 triomf del balear Luis Salom amb els catalans Maverick Viñales i Àlex Rins al darrere. La curiositat del GP és el tweet que li va enviar el lateral brasiler del Barça Dani Alves a Jorge Lorenzo, en CATALÀ: "nanuuu ets molt gran cullons!! Tot guanyà tot per guanyar el petit més gran" Que n'aprenguin.
A l'illa de Còrsega, territori de rallies, els pedals del Tour de França han començat a rotar. Després de 2 etapes el líder és el belga del Radioshack Jan Bakelants, després de guanyar l'etapa de diumenge rebentant l'sprint en una escapada del pilot a 3 km pel final. El Tour del Centenari va començar malament. Dissabte, Luis de Funes va aparèixer a la primera etapa. Aquesta és la seqüència. A falta de 20 minuts pel final de l'etapa, un autocar de l'equip Orica es queda encallat a la línia de meta. Encara és un misteri que fotia el trasto allà i no al pàrquing habilitat. L'organització neutralitza l'etapa a falta de 3 km per la meta, mentre intenten treure l'armatost vehicle. Al pilot ciclista hi ha nervis i hi ha caigudes. Un dels afectats és l'esperança espanyola Alberto Contador que acaba fet un cromo. En el punt on diu que l'etapa s'acaba l'organització del Tour aplica a tots els corredors el mateix temps. Al final l'autobús enclastat és retirat. L'alemany Marcel Kittel, que creua la meta neutralitzada en primer lloc, s'enfunda el primer mallot jaune, groc, del Centenari del Tour de França. Un Tour centenari que comença amb virosta i Luis de Funes pululant per la France.
Silverstone i Wimbledon. Dos llocs en comú de la geografia anglesa on l'esport mundial és protagonista. Sense grans favorits com Rafa Nadal, Roger Federer en homes o Maria Sharapova en fèmines, eliminats a les primeres de canvi, sembla que el Grand Slam de tennis a l'herba de Londres té dos grans clars favorits, després de la primera setmana de competició: Novak Djokovic i Serena Williams.
Mentre el Camp Nou, l'espectacle no el posava el Barça sino la societat catalana, el món de l'esport feia en dos dies un gran show poliesportiu, un dels últims de la temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada