divendres, 26 de juliol del 2013

Arri Tata-net

Ha començat a caminar el projecte Tata Martino a Can Barça. En una roda de premsa multitudinària, els nervis han jugat una mala passada al tècnic argentí que ha buidat unes quantes ampolles d'aigua durant l'hora i quart de roda de premsa.
Amb humilitat, certa timidesa, tranquil.litat, prudència i contundència s'ha presentat davant l'exigent aficionat culé. Diu que aplicarà el seu segell personal en un lloc on s'haurà d'adaptar a la idiosincràcia del club. Ell és el nou. El futbol del Barça és el seu futbol, amb els matisos del Tata. Per tant, ha assegurat que vol recuperar els tics Guardiola/Tito, que s'havien difuminat.
Ha insistit que compta amb tota la plantilla, Cesc inclòs, del qual ha dit que és intransferible, que és home de planter i que comptarà amb la gent del filial. Sobre Messi i Neymar ha dit que és un gran repte il.lusionant posar-los junts. I ha enviat un missatge a Tito, al que li desitja una ràpida recuperació.
Amb la retòrica pròpia dels argentins, sense ser en cap cas Marcelo Bielsa, amb els "este" i aquell característic accent ha convençut força, tot i que no ha resolt alguns dubtes que el soci tenia, bàsicament perquè ni ha vist la plantilla (que està a Oslo de gira) i que tot just porta unes hores a Catalunya. De mica en mica el propi Martino i el temps resoldran les incògnites que hi ha: altes i baixes, el paper de Roura i Rubi, etc...
Martino ha convençut i s'ha posat el seu nou propietari, el soci del Barça, amb una frase que el pit marcar al llarg de la seva estança al Camp Nou: serà un fracàs no guanyar un títol amb el que tenim.
El Barça ja té nou amo de la banqueta. Un senyor de l'Argentina que vol seguir l'estela d'uns senyors de Catalunya. Canviem crema catalana i escudella pel dulce de leche i els asados. El futbol serà el mateix.
Benvingut Gerardo. Arri Tata-net. I molta sort

PostData: Nova medalla per la delegació espanyola i, per descomptat, per la sincro. La cinquena als Mundials de Natació de Barcelona és el bronze d'Ona Carbonell i Marga Crespí al duet de rutina lliure. Or i plata per les de sempre: Rússia i Xina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada