dimecres, 31 de juliol del 2013

Aigua triomfant

Barcelona s'ha tornat a penjar l'or. Els Mundials de Natació estan sent tot un èxit d'organització, participació. Barcelona torna a situar-se al mapa de l'esport mundial i, com sempre, ho ha petat. La ciutat s'ha volcat en el planeta aigua. Barcelona s'ha inundat d'incondicionals de la natació. El Palau Sant Jordi està ple cada sessió de tarda. Un èxit de públic. I també un èxit en matèria esportiva. La piscina del Sant Jordi veu nedar als millors del món fent grans marques. Sent any postolímpic, els grans de la natació no han fallat. Tots, excepte Ryan Lochte. El nordamericà només ha guanyat, de moment, un or al relleu 4x200.
La resta dels grans han complert i han fet vibrar. Començant per la sincronitzada on Rússia ha guanyat tot el que aspirava, com es preveia. 7 ors de 7 possibles. Els xinesos han triomfat en els salts de trampolí on han guanyat 9 dels 10 ors que es jugaven. Ruta Meilutyte, la lituana, va fer el rècord mundial als 100 m. braça a les sèries classificatòries. Katie Ledecky és l'estrella a la piscina. L'americana és guanyadora als 400 m. estils i als 1500 m. lliures amb un rècord mundial extraordinari, baixant en 6 segons l'anterior marca.
Barcelona triomfa i innova. Per primer cop al calendari de la FINA, s'inclouen les proves del high diving, o salts de gran alçada. Orlando Duque, el colombià i Gary Hunt, el britànic, són els grans favorits a l'or a la plataforma de 27 m. instal.lada al Port Vell.
La delegació espanyola també està complint. Porta 9 metalls i aspira a igualar o superar el rècord d'11 medalles de Roma 2009. Les noies de la sincro, amb Ona Carbonell de líder (4 bronzes i 3 plates) Mireia Belmonte (1 bronze) i Melanie Costa (1 plata) són les que s'han penjat metall. I aspira a més. Potser amb Belmonte o al waterpolo. Les noies derroten als EUA a la reedició de la final olímpica de Londres 2012; en canvi els nois perden amb Itàlia en la reedició de la dura final de Barcelona 92 que tant bé rememora el documental Aigua, cel, infern de Televisió de Catalunya. Les noies lluitaran per ser a la final del Mundial. Els nois voldran acabar cinquens a casa, a Barcelona.
La mateixa Barcelona que s'ha llançat a la piscina organitzant, de nou, una competició de primer nivell. I ha tornat a sortir triomfant.

PostData 1: Ha mort Antoni Ramallets, porter del Barça entre 1948 i 1962, membre del Barça de les 5 Copes, que va patir en primera persona l'infortuni de la final de la Copa d'Europa del 1961, l'anomenada final dels pals que va perdre amb el Benfica. Ha mort una llegenda en blau i grana, vencedor de 5 lligues i de 5 Trofeus Zamora, als 89 anys. El millor porter de la història del club, un referent pels actuals metes del club com Víctor Valdés. DEP. El Barça, en el partit que va empatar al camp del Legia Gdansk polonès, va lluïr braçalets negres en homenatge a Ramallets.

PostData 2: En un altre amistós, l'Espanyol va empatar amb el Constantin d'Algèria a terres africanes en el primer dels dos partits a terres africanes. El segon serà a Líbia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada