dimecres, 3 de juliol del 2013

Síndries, melons i futbolistes

Diumenge passat es va tancar la temporada 2012-2013 a nivell fiscal. Per tant l'endemà, Dilluns s'obria el mercat.
Enmig de síndries i melons els paradistes ofereixen els millors productes futbolístics al mercat europeu. El mercat de fitxatges és oficialment obert i ja s'han mogut les primeres peces, entre rumors, fitxatges consumats i retorns de cessions.
Com anem repetint amb insistència, l'estiu serà llarg per la secretaria tècnica del Barça. Andoni Zubizarreta ha de lidiar amb els desitjos de Tito i els desitjos d'alguns futbolistes que volen marxar.
Sumeu-li a més Bojan Krkic, que torna dels dos anys de la cessió al Camp Nou amb un cartell que posa "jove i eterna promesa que vol explotar i dir-lis als del meu club estimat que es van equivocar cedint-me". Bojan porta una bona empipada per tot. Per ell que no acaba de ser allò que esperava, i pel Barça que no li acaba de donar la confiança que ell creu que es mereix.
Cas similar pot ser el de Thiago Alcantara, que es debat a seguir escalfar banqueta al millor equip del món o a anar a l'estranger a fer-se gran.
Un altre Thiago, Silva, el central consagrat del PSG, és, avui, el somni humit de Tito Vilanova per acompanyar a Piqué o Puyol a l'eix de la defensa. L'erotisme que desprèn Thiago per Tito ha de ser molt més superior al preu que demana el PSG per ell. Costa una pasta que ara el Barça no té. Si el volen fitxar hauran de fer filigranes impossibles amb la caixa del club.
En el capítol de vendes al Camp Nou, trobem aquesta foto, la del fitxatge de Marc Muniesa per l'Stoke City de la Premier League anglesa. Que tingui molta sort. Tota la que les greus lesions que ha tingut, no li ha permès tenir.
A l'Espanyol marxa Jordi Amat, després de 12 anys a la casa planter inclòs, també a l'aventura anglesa, al Swansea gal.lès descendit aquest any a la segona divisió. Un altre que marxarà serà Wakaso per alliberar una fitxa caríssima.
I mentre a Girona segueix l'operació èxode arriba el substitut de Rubi a la banqueta. Serà Ricardo Rodríguez, fins ara seleccionador sub17 de l'Aràbia Saudita.
I al panorama europeu, dos nous cromos. Un, Fernando Llorente, l'exjugador de l'Athlètic de Bilbao, que amplia la nòmina de davanters d'una Juventus de Torí que està fent un equipàs. L'altre, Mario Gotze, probablement el fitxatge més polèmic. L'exestrella del Borussia de Dortmund va ser presentat ahir com a nova estrella del Bayern de Munich de Pep Guardiola. Gotze es va presentar provocador almenys en la indrumentària. A la casa del Bayern on Adidas és un dels principals accionistes, Gotze va firmar la seva vinculació amb els bavaresos vestit amb una samarreta amb un logo Nike com una casa de pagès estampat.
Des d'ara i fins a final d'agost, melons, síndries i futbolistes. El mercat d'estiu és obert i promet ser mogut.

PostData: Mercat mogut també al bàsquet. Borja Comenge fins avui entrenador del Barça B de la LEB fitxa pel Manresa i Paco Redondo, guanyador de tot aquest any com a tècnic del junior de la Penya fitxa pel Junior del Madriid

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada