dimarts, 16 de juliol del 2013

El joc dels -ismes

Torna a rodar la pilota a Can Barça i amb la pilota també torna les polèmiques.
Engegui la màquina. Vostè és Pep Guardiola, mite, llegenda, TOT al Barça, que se'n va a viure un any sabàtic a Nova York. Després fitxa pel Bayern de Munich, el campió d'Europa i meravella tot el món presentant-se parlant un alemany correctíssim.
Mentrestant, a Barcelona, Tito Vilanova, el seu amic agafa les regnes del club, però ha de marxar a Nova York a tractar-se de la malaltia que l'afligeix. Només vostès dos, saben si s'han vist algun cop a la ciutat dels gratacels.
Fa uns dies, vostè Pep Guardiola, llança una bomba al seu exclub dient que el deixin tranquil, que deixin d'utilitzar la malaltia de Tito per atacar-lo i que si al llarg de l'estada d'ambdos a Nova York no s'han vist o s'han vist poc no és per culpa seva.
Heus aquí el punt de partida de El joc dels -ismes, una nova versió d'una històrica saga que des de generacions ha fet gaudir... als madridistes i emprenyat als culers. Samitier vs Zamora, Kubala vs Luís Suárez, Nuñisme vs Cruyffime, Laportisme vs Rosellisme. Ara Guardiola vs el món.
Comença la partida. Primer nivell. Sandro Rosell. Nivell fàcil. Guardiolisme contra Rosellisme. El president del Barça dóna anit una entrevista a Can Cuní on diu que li han sorprès molt les declaracions de Guardiola, que és una petita taca a l'immaculat currículum del tècnic de Santpedor, que és fals que hagin utilitzat la malaltia de Tito contra Guardiola, que han parlat i que tots hem de ser guardiolistes. Nivell fàcil de partida. Rosell a la línia. Nerviós quan ha d'improvisar fora del discurs que tots sabem. La torna a vessar quan parla de la Grada d'Animació que no va voler fer.
Nivell 2: Andoni Zubizarreta. Spàrring del peix gros. Nivell intermedi. El secretari tècnic anuncia que renova a Sergio Busquets, nineta dels ulls del Pep, amb una clausula de rescisió de 150 M €, per evitar una fuga com la de Thiago al Bayern, del qual diu que ha estat un bon traspàs perquè el brasiler volia marxar. Diu que fitxaran un central sigui Thiago Silva o no. I sobre Guardiola, és diplomàtic i abona el terreny pel següent nivell del joc.
Tercer nivell. Tito vs Pep. Titisme - Guardiolisme. Nivell molt difícil. S'obre la caixa de pandora. S'escenifica la ruptura d'una amistat indestructible. Tito diu que el Pep només el va visitar un cop a Nova York i va ser abans de l'estada de dos mesos, on no li va veure més el pèl tot i viure a la mateixa ciutat. I si Guardiola no el va anar a veure, diu Tito, no és perquè el tècnic blaugrana no va voler. Necessitava com a amic la visita de Guardiola i no el va anar a veure. Se sent dolgut amb Pep.
Nivell 4: El futur. Dificultat extrema. El 24 de juliol a Munich, vostè com a Pep Guardiola rebrà la visita del Barça de Tito en un amistós que adquireix categoria de partidàs i de morbo, molt de morbo. Tot el món a través de la tele esperarà la seva reacció quan hagi de saludar a Tito. No es podrà escapar. Faci el que faci, els seus gestos seran analitzats amb lupa.
Nivell cinquè. Dificultat incerta. Què farà després? Busca tranquil.litat. I de pas espera que no hagi de tornar a parlar del Barça a Munich si no és per felicitar-lo pels èxits futurs del club. Alguna cosa s'ha trencat a Can Barça. Del Barça i del Pep dependrà que l'exitós camí esportiu vagi en paral.lel de l'institucional. O almenys que un no torci l'altre.
Benvinguts a una pretemporada que comença fort. Benvinguts a El Joc dels -ismes, on el barcelonisme és el menys important. A la seva consola de videojocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada