dimecres, 24 de juliol del 2013

Estació d'enllaç

Fins fa una setmana havia de ser el partit del morbo. El partit on s'hauria d'escenificar el trencament d'una relació d'amistat de 27 anys. Aquell matx on els voltors volien fotografiar el moment en què Pep Guardiola, amb cara de fàstic, saludaria a Tito Vilanova. Molts mitjans s'havien acreditat per viure en directe l'amistós Bayern - Barça, el primer partit del Pep contra el seu exequip que, hauria dirigit Tito Vilanova.
Hauria dirigit si, el guionista de la vida hagués decidit que el Tito hauria de triar entre fer el seu somni realitat, seguir entrenant el millor equip del món, o aferrar-se a la vida i curar-se del mal lleig que fa dos anys que el martiritza.
El Bayern - Barça d'avui a les 18:30 (desde les 18:00 a Rac1), l'amistós més mediatitzat de la història, pren una nova simbologia, un nou caire molt lluny de la bronca, d'abraçades d'ós i punyals amagats, que fa 7 dies tenia el matx. És l'últim partit de l'era Tito, dirigit per Jordi Roura i Rubi. A partir de demà la pilota girarà en mode Tata, Tata Martino, menjarà asado i beurà mate.
Avui veurem l'acte de defunció d'una manera d'entendre el futbol i la vida al voltant de la pilota. Però no enterrarem el model Barça. La pilota continuarà girant. El Barça la seguirà tocant, robarà pilotes, pressionarà la primera línia rival i tindrà dues portentoses estrelles que lluitaran per fer-se lloc al tro de Rei del Planeta Futbol: Messi i Neymar. Però ho farà a la manera del Tata, al llenguatge de Gerardo Martino, a la forma del nou tècnic del Barcelona.
Mentre esperem el primer partit del Tata per fer les odioses comparacions, avui viurem un partit únic.
L'Allianz Arena de Munich serà l'estació d'enllaç de dos maneres diferents d'entendre el mateix model futbolístic. El tàndem Roura - Rubi donaran la mà a Tito i a Tata en presència del totpoderós que va crear la filosofia que ambdós comparteixen: Pep Guardiola, que busca a Munich fer el que va fer a Barcelona.
No us perdreu l'amistós més simbòlic de tots perquè serà irrepetible: el del debut de la samarreta senyera i el del traspàs de la mateixa manera de viure i veure el futbol.

PostData 1: Final del serial de l'estiu a l'Espanyol. Samuel Rosa ja és nou jugador perico després que fructifiquéssin les negociacions amb el Fluminense.

PostData 2: Notícies al món del bàsquet: FIATC renova com a patrocinador del Joventut. El Barça de bàsquet fitxa a l'eslovè del Brose Basket alemany Bostian Nachbar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada