dilluns, 8 de juliol del 2013

La unió fa la força

El Tour de França i el GP d'Alemanya de F1 han monopolitzat un cap de setmana esportiu on hem sabut que Bojan Krkic, que havia de tornar a Catalunya, després que s'acabés la cessió al Milan, jugarà l'any que ve a l'Ajax d'Amsterdam, desvetllant així un dels misteris a Can Barça, almenys en el capítol de baixes. Dos Thiagos també marquen l'actualitat del mercato blaugrana. No sabem si Thiago Silva acabarà deixant el PSG per anar al Barça, tot i que el propietari del conjunt francès, l'emir de Qatar, també amo de Qatar Foundation, màxim patrocinador del Barça, ha dit que Silva no es mou. Tampoc sabem si Thiago Alcantara marxarà del Barça. El que si sabem és que el seu germà Rafa ha renovat per quatre anys per ser venut o cedit pel club.
Un altre culebrot que sembla que arriba al final és el de Vassilis Spanoulis. Quan tot apuntava que seria jugador del Barça de bàsquet, l'any que ve, el millor jugador d'Europa els dos últims anys amb Olympiakos finalment seguirà al club grec.
I a Madrid l'època dels galàctics ha passat a millor vida. Ahir, després del fitxatge d'Isco, Florentino va presentar a Dani Carvajal, jugador del planter blanc, procedent del Bayer Leverkusen alemany on ha estat una de les sensacions de la Bundesliga, siguent el millor lateral dret de la competició. Sembla que amb Carlo Ancelotti ha tornat l'època dels Zidanes i Pavones a la casa blanca.
Així doncs hem encarat el primer cap de setmana de juliol on les rodes han protagonitzat l'activitat esportiva.
Al Tour de França, el pilot ha arribat als Pirineus on s'han disputat les primeres grans etapes per marcar el tall dels millors. Dissabte, en el primer final en alt a Ax 3 Domaines, previa ascensió al duríssim Alt de Pailhères, triomf pel gran favorit al mallot groc final del Tour: el britànic Crist Froome. En la primera etapa als Pirineus prop de Catalunya els Sky amb l'australià Richie Porte de gregari de Froome van fer una etapa perfecte on van demostrar tot el seu potencial, on semblava que havien de ser invencibles. A priori. Van deixar a Alberto Contador i a la resta de rivals molt enrere i amb molt males sensacions. Contador va perdre una autèntica minutada a la primera gran prova de foc del Tour del Centenari. Però quan tothom pensava que la resta de Tour seria un passeig militar per l'Sky, va saltar la sorpresa camí de Bagneres de Bigorre, en l'etapa reina de diumenge. Just en iniciar-se l'etapa, en l'ascens del primer coll del dia, el conjunt Movistar va eliminar l'equip Sky. Durant més de 130 km Froome es va quedar sol davant 5 components del conjunt espanyol, ja que Richie Porte i la resta de l'Sky es van quedar penjats a l'Aspet. El Movistar amb el seu líder Alejandro Valverde i els seus gregaris van deixar a Froome sol, tot i que va aguantar la resta d'etapa amb 4 ports de primera, i a Porte que va perdre 18 minuts a l'arribada a meta. L'etapa la va guanyar l'irlandès del Garmin afincat a Girona, Daniel Martin. Porte a falta de miracle està descartat pel podi. La unió fa la força i el poderós Sky ha quedat desmuntat per la unió dels ciclistes, sobretot dels del Movistar i una estratègia perfecta. Avui etapa de descans d'un Tour del Centenari que es reprendrà dimarts a la Bretanya amb Froome líder i mallot groc, Valverde segon, amb Contador generant molts dubtes sobre la seva condició física i amb Porte molt lluny.
I sota l'amenaça dels pilots de plegar veles si els pneumàtics tornàven a explotar, s'ha corregut a Nürburgring el GP d'Alemanya de F1. Sebastian Vettel va guanyar a casa seva una emocionant cursa on el pilot de Red Bull va dominar de principi a fí, tot i el safety car per un incident de Jules Bianchi que va fer que les diferències s'apretéssin. Darrere Vettel els dos Lotus, Kimi Raikonnen i Romain Grosjean. Per sort els pneumàtics no van explotar, però si que un va ser protagonista. En un pit stop una roda mal collada al Red Bull de Mark Webber va sortir disparada i va impactar a l'esquena d'un dels càmeres de la televisió que afortunadament està bé.
Als Pirineus i a la Selva negra les rodes han girat. A Londres, les raquetes colpejaven buscant títol a Wimbledon. En fèmines, la francesa Marion Bartoli va derrotar a l'alemanya Sabine Lisicki, i en homes,històric triomf de l'escocès Andy Murray sobre el número 1, el serbi Novak Djokovic. Feia 77 anys que un britànic no guanyava el seu torneig. Només un 7% de la població actual britànica vivia quan el 1936 Fred Perry guanyava Wimbledon. L'edició del 2013 ha estat l'edició amb més sorpreses de la història del Grand Slam de l'All England Club. Recordem que a la primera setmana, Rafa Nadal, Roger Federer, Serena Williams i Maria Sharapova van quedar eliminats a les primeres rondes.
Ciclisme, F1 i tennis. La unió de tres elements, tres esports per fer la força per combatre la calorada del primer cap de setmana de juliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada