dilluns, 15 de juliol del 2013

Vive la France: Froome i la Marsellesa Catalana

Coïncidint, com sempre, amb la Festa Nacional de França, l'etapa del 14 de juliol al Tour de França és la més especial i espectacular. Es va disputar ahir. 249 quilòmetres de l'etapa més llarga del Tour del Centenari, amb un colofó final immillorable: el terrible Mount Ventoux, el Mont Pelat, perquè a les parts altes no hi creix res. El colós de la Provença de 21 km d'ascensió on s'arriba a fregar als 2000 m, i amb desnivell constant del 8% amb rampes del 9% i del 10%. Abans, en l'etapa de dissabte, el pilot, que no es volia desgastar en accés va deixar que l'escapada arribés a la meta de Lió, on va guanyar l'italià Matteo Trentini. L'endemà el britànic Crist Froome va sentenciar el Tour, si no hi ha sorpresa descomunal, a les rampes del Mount Ventoux. Amb un atac letal Froome va deixar enrere el grup dels favorits. Va arribar a l'altura del colombià del Movistar Nairo Quintana i fins l'últim quilòmetre van fer duo. Una última embranzida del líder de l'Sky i del Tour va fer que Froome se n'anés sol i guanyés la gran etapa del 14 de juliol a la ronda francesa. Avui, jornada de descans on el britànic reposa abans de les etapes dels Alps amb 4:25 minuts de marge respecte a Alberto Contador, el seu gran rival.
Igual que la cursa anterior a Holanda, els prolegòmens del GP d'Alemanya de Moto GP van estar marcats per les caigudes. Als entrenaments lliures, Jorge Lorenzo va caure sobre l'espatlla esquerre on la setmana passada va ser operat d'una fractura fruït d'una caiguda, i es va carregar la placa de titani que tenia col.locada a la clavicula. Va ser operat d'urgència i es va perdre la cursa i segurament es perdrà la cursa de la setmana següent a Laguna Seca. Lorenzo no va ser l'únic que va caure. Dani Pedrosa també. Es va fisurar la clavicula i també va ser baixa. Així doncs, Marc Màrquez, sense l'oposició dels dos màxims rivals, en una cursa molt intel.ligent va guanyar i va donar un cop de puny a la taula classificatòria, liderant de nou el certàmen. Màrquez va completar el que va ser un gran diumenge de curses pels catalans amb victòries d'Àlex Rins a Moto 3 i Jordi Torres a Moto 2, la primera del pilot de Rubí a la categoria. A Alemanya, els segadors van fer el triplet sobre rodes.
Dissabte, a L'Hospitalet de Llobregat, es va viure una cita històrica. Per primera vegada a Catalunya es jugava una final de la EFAF Cup, la segona competició europea del futbol americà. Els amfitrions, els Pionners de L'Hospitalet van caure apallisats, amb els Black Panthers francès. No és la primera vegada que un equip català juga una final europea d'aquest esport. El 2002, els Badalona Dracs van perdre la final d'aquesta mateixa competició, l'EFAF Cup, amb el Graz, però a territori austríac.
Per acabar, un cop més, us hem de parlar de dopatge. I dels grossos. Tyson Gay, un dels millors velocistes del moment, i que té la millor marca de l'any (9'75) als 100m., ha admès que va donar positiu en un control fora de competició. L'atleta americà es perdrà els Mundials de Moscou de l'agost. Un altre farsant caçat. Usain Bolt s'ha quedat sense un dels principals opositors. Maleït dòping.
Crist Froome i els catalans sobre motos. La Marsellesa és britànica i canta Els Segadors en la jornada del 14 Juillet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada