dilluns, 22 de juliol del 2013

La Nit de París

Encara amb l'impacte de la renúncia de Tito Vilanova de la banqueta del Barça per culpa d'un nou tractament que curi definitivament la seva malaltia i que li fa incompatible seguir compaginant la seva tasca de tècnic; amb un Pep Guardiola molt afectat i ja en plena rumorologia de substitut, el cap de setmana ens deixa l'inici de la competició als Mundials de Natació a Barcelona.
Mentre al Palau Sant Jordi, el dissabte, es disputaven les preliminars del solo de rutina tècnica de la sincronitzada, al Port Vell es disputava la primera lluita per les medalles. Una lluita emocionant decidida a la photo phinish. Final a l'sprint a la prova dels 5 km. d'aigües obertes femenina. Or per l'americana Haley Anderson superant per només 6 dècimes a la brasilera Claudia Okimoto.
Posteriorment es va disputar la final del solo tècnic on la catalana Ona Carbonell va guanyar la medalla de bronze darrere la russa Svetlana Romashina i la xinesa Xuechen Huang.
L'endemà el duet Carbonell - Marga Crespí, la balear es va endú el bronze en la rutina tècnica, per darrere Rússia i Xina.
Ha començat també el waterpolo a les Picornell i el concurs de salts a les Piscines Municipals de Montjuïc.
Això a Barcelona. Perquè a París, la nit va coronar al rei del Tour del Centenari. La ciutat de la llum va il.luminar al britànic Crist Froome, com a indiscutible guanyador de la ronda francesa. Per primera vegada al Tour de França, l'última etapa es va córrer al capvespre donant un nou encant, inèdit fins ara, a la capital francesa, amb, el tradicional circuït de 10 voltes pels voltants dels Camps Elisis. Nairo Quintana, el colombià en la seva primera participació, va ser segon, mallot de punts vermells com a rei de la muntanya i mallot blanc del millor jove, i el català Joaquim Purito Rodríguez, gràcies a la gran etapa de dissabte a Semnoz, (que va guanyar el sudamericà) i al desfons final d'Alberto Contador, acaba tercer la Grand Boucle. El mallot verd de la regularitat per l'eslovac Peter Sagan. Marcel Kittel, l'alemany, va vèncer en l'última etapa i tanca el cercle, ja que ja va guanyar la primera etapa a Còrcega. Per cert, espectacular el muntatge de la cerimònia del podi amb una videoprojecció sobre l'Arc de Triomf que acompanyava el ritual.
Tant bon punt va acabar el Tour al circuït de Laguna Seca als EUA es va córrer la cursa de Moto GP, l'única en què la cilindrada gran va sola i no comparteix pista amb les altres categories del certàmen, que des de la setmana passada, estan de vacances. Triomf per Marc Márquez per davant de l'alemany Stefan Bradl, gràcies a un espectacular avançament del català sobre Valentino Rossi i després sobrepassant al teutó. El de Cervera és més líder aprofitat, a més, perquè Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa corrien mermats fisicament.
Per cert, que el Barça de bàsquet ha fet el fitxatge mediàtic de l'estiu, el del grec Kostas Papanikolaou, provinent de l'Olympiakos.
L'aigua de Barcelona i la Nit de París, protagonistes d'un cap de setmana amb l'ànima i les ganes que el Tito es posi bo. #animstito

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada