dimarts, 30 de juliol del 2013

El nou professor

Us enrecordeu d'aquelles sensacions que tenieu quan tornàveu a l'escola, després de les vacances d'estiu? Aquella mandra de tornar a aquella grisa habitació, però també la il.lusió d'encetar un nou curs, més alt, amb nous companys i un nou professor.
Ben bé, aquesta metàfora, la podríem aplicar en el què va passar ahir a la Ciutat Esportiva del Barcelona a Sant Joan Despí. Ahir, amb el retorn dels internacionals de la Copa Confederacions, el Tata Martino es va posar a la feina.
Va seure els alumnes, va escriure el seu nom a la pissarra, es va presentar i va demanar que es presentéssin. El Tata serà aquest any el nou professor del Barça. Curiós, el cas dels internacionals. Van marxar amb Tito i arriben amb Tata.
Ràpidament el nou professor es va posar els pupils a la butxaca. El passat havia estat gloriós. Havien après tant amb els anteriors profes i havien guanyat tant que hi havia por que tot es trenqués.
Com va dir Víctor Valdés, en un acte promocional, estan contents amb la primera xerrada del Tata. Els hi va explicar que no vol trencar amb l'establert, i que amb el seu segell personal voldrà tornar a les essències que van fer gran al Barça.
Que Víctor Valdés, el nen rebel de la classe que ja ha dit que l'any que ve marxarà, digui això és bon senyal. Que ho digui el nen bo o el mimat no té el mateix valor que el quinqui.
I amb el quinqui, el bo, el normalet, arriba l'estrella, Messi, i el nou, Neymar, que vol compartir la llum de l'estrella i fer-se un lloc a la nova classe.
Avui, els nens marxaran d'excursió a Polònia. El Barça jugarà el camp del Lechia Gdanks, el tercer partit de la pretemporada. Però ho farà sense el professor Martino, que es quedarà a Barcelona, preparant les classes per poder treure matricula d'honor als examens que es presentaran a la temporada. A les 20:45, des de mig hora abans a Rac1, Rubi, el tercer de Tito, dirigirà el primer, únic i últim partit amb el Barça.
El Tata espera a estrenar-se, divendres a l'Aula Magna del Camp Nou, a la Masterclass del Gamper amb el Santos brasiler. Davant l'exigent públic del Camp Nou donarà la primera lliçó com a nou professor del Barça.

PostData 1: A l'espera de tancar-se el fitxatge de Samuel Rosa, l'Espanyol ha tancat dos noves incorporacions: Pizzi i Sidnei, que venen cedits del Benfica portuguès. Pizzi, que duu aquest sobrenom perquè és ídol de l'exjugador del Barça, va jugar aquest any cedit al Deportivo de la Corunya.

PostData 2: L'extècnic del Bàsquet Manresa, Jaume Ponsarnau, serà l'ajudant de Juan Antonio Orenga, a la selecció espanyola. S'estrenarà a l'Europeu d'Eslovènia del setembre, substituïnt a Chus Mateo, nou tècnic del Fuenlabrada.

PostData 3: Amb una gran remuntada al tram de crol, la badalonina Mireia Belmonte es va penjar la medalla de bronze, la novena de la delegació espanyola en aquests Mundials de Natació de Barcelona, en la prova dels 200 m. estils. A les Picornell, en la reedició de la final olímpica Londres 2012, la selecció espanyola femenina de waterpolo va derrotar als EUA als quarts de final de la competició i jugarà amb Hongria les semifinals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada