dimarts, 27 de gener del 2015

Una història de germans que fan història

Heus aquí la història triomfant dels germans Gasol.
El Pau, el gran, després de triomfar a Barcelona, decideix fer un pas endavant i jugar a l'NBA, en un històric moviment que significa una obertura total a l'entrada d'europeus a una Lliga, elitista on els de l'altra banda del gran bassal, com a molt ho veiem "Cerca de las Estrellas" que diria el mític Ramon Trecet.
El Pau marxa a Memphis, una franquícia mediocre on es converteix en ídol. Marxa a la gran franquícia dels Lakers a Los Angeles on fa gran parella amb Kobe Bryiant per guanyar 2 anells de l'NBA. Els Lakers entren en crisi i Pau Gasol diu que està fart del glamour de Hollywood i que marxa a Illinois, a Chicago, pàtria freda de Barack Obama i on l'ombra de Michael Jordan és i serà eternament llarga. Allà, el Pau és EL, líder en majúscules. I és allà on aconsegueix un històric rècord d'anotació que no es veia des de les èpoques del 23 llegendari. Davant Sacramento, 46 punts. Evidentment el 2015 jugarà l'All Star com ja havia fet anteriorment.
El Pau té un germà petit, el Marc, que va acompanyar al Pau, com tota la família de fet, a Memphis, en la primera etapa a l'NBA, del germà gran. Torna a Catalunya on jugarà amb el Barça, els pocs minuts que no estarà assegut a la banqueta del Palau, per obra i gràcia de Dusko Ivanovic que no va veure el seu potencia. No com a Girona, on amb l'efecte Akasvayu fitxa a un equipàs que fa les delícies de Fontajau amb Svetislav Pesic a la banqueta, i on ell fa de pivot. Poc durarà el petit dels Gasol a Catalunya. Marxarà a Memphis, com son germà, una franquícia que continuarà sent mediocre, però que amb el lideratge del Marc fa que assoleixi els Play Off en més d'una ocasió.
Aquest any, el Marc aconsegueix fer que Memphis sigui líder de conferència. Evidentment serà a l'All Star de Nova York aquest 2015.
La història dels germans. Aquesta mena de pel·lícula de Hollywood que podria firmar Woodyy Allen com a reflex del somni americà té un clímax històric a Amèrica i a Catalunya, la pàtria dels Gasol.
En Pau, a l'Est, i en Marc a l'Oest seran titulars i, per tant, rivals, a l'All Star de Nova York del 2015. Els ameicans, genis del marqueting i la llagrimeta ja han fet que tothom es fixi en el salt inicial dels dos germans i rivals que encara no s'ha fet, però que ja s'ha garantit que es farà, en l'inici del Partit de les Estrelles.
Els Gasol no són els únics germans que han jugat a l'NBA. Però si que han tingut més repercució per la seva vàlua i la importància als seus equips. Dominique Wilkins era el crac d'Atlanta, però el seu germà Gerald no va passar d'un discret rodamón a Nova York, Cleveland o Orlando que gairebé ningú recorda.
Gasol&Gasol, Pau&Marc, els Dalton de l'NBA, que deuen el seu èxit, al seu bàsquet i al seu entorn que va entendre que si els seus fills volien complir el somni, havien de deixar-ho tot a Catalunya i acompanyar-los allà. L'entorn i l'adaptació dels Gasol al voltant també, de la família, en els primers moments va ser clau. Segur.
Doncs ambdós al cap de setmana de Sant Valentí (casualitat no és segur, el dòlar és el dòlar), en directe a Rac1, els germans Gasol faran història. Dos germans, titulars al summum de l'NBA, l'All Star Game. Que Woody Allen prepari ja el guió de la pel·li, basada en el somni americà. Si el venedor de cacahuets, Jimmy Carter, va ser President dels EUA, tot és possible a la terra de les oportunitats.
Pau Gasol. Marc Gasol. Una història de germans (a la catalana i a l'americana) que fan història (a la catalana i a l'americana).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada