dilluns, 5 de gener del 2015

Regals de Reis

Després de Nadal i Any Nou, queda la Festivitat de Reis per concloure aquesta voràgine de les Festes Nadalenques.
Abans que els Reis cavalquin avui per totes les viles catalanes ja han començat a deixar els seus regals esportius aquest cap de setmana.
Els amants del futbol poden estar tranquils. Ja ha tornat la Lliga i a la cantonada per Reis ja tenim Copa del Rei. I ja no pararem. El Barça va perdre a Sant Sebastià, a la R. Societat. Fa 5 anys que la història es repeteix i l'equip no guanya. Jordi Alba, en pròpia porteria al minut 1 de partit va donar l'estocada definitiva. I tot això, amb el rerefons de les declaracions enigmàtiques de Dani Alves a La Sexta sobre el seu futur, ja que el seu contracte acaba el juny i per tant des de l'1 de gener és agent lliure i pot negociar amb qui vulgui. El Barça encara no ha parlat amb ell i pinta que el cicle Alves s'acaba aviat. Alves va parlar també sobre la sanció de la FIFA ratificada pel TAS. Va dir que era un problema de Junta Directiva i que a ell no l'afecta. Al contrari del que pensa Xavi, que al mateix dia a Barcelona TV va dir que la sanció si que afecta a l'estat del vestuari i que està fotut. Sanció que tots els jugadors, menys l'enigmàtic Alves, la van considerar injusta. Alves va dir que no era problema seu, que era problema del club. Menys empàtic amb el que li paga impossible. L'Espanyol va caure amb l'Eibar a Cornellà. I el Madrid va perdre amb el València a domicili, però gràcies a la desfeta del Barça tot queda igual
L'Atlètic de Madrid va derrotar al Llevant. Però la notícia va ser la presentació de Fernando Torres. El Niño, després del seu periple per Anglaterra i els 6 mesos a Itàlia, torna a la casa on es va consagrar. Lluny queda el gran Torres de l'Eurocopa 2008. El seu futbol dista de les meravelles d'èpoques pretèrites. I fa pinta que és un fitxatge més populista que una altra cosa, ja que si hi ha excedent al Calderón és de davanters. Debutarà a la Copa amb el Madrid.
A Segona, el gran regal el van rebre els aficionats gironins. L'any nou ens porta l'esperat derbi Llagostera - Girona, que es va jugar a Palamós, dissabte. Des dels mítics Palamós - Figueres d'inicis dels 90, que no es veia derbios gironins a Segona A. El Girona es va endur el derbi del morbo després que Oriol Alsina es desdís de dirigir la Secretaria Tècnica del Girona, l'any passat per tornar al Llagostera, quan s'hi havia compromès. Va ser un gran espectacle on els de la capital del Ter es van avançar amb un 2-0 que va retallar el Llagostera amb un gol olímpic des del córner. La nota negativa va ser la lesió del llagosterenc Jesús Imaz en topar cap contra cap amb el gironí Ramallo. El Barça B va perdre, de nou, amb el Las Palmas i el Sabadell va guanyar al Recreativo, en la primera victòria d'Àlex Garcia com a tècnic arlequinat.
Per cert, que en futbol internacional hem conegut que el mític jugador del Liverpool Stephen Gerrard, deixarà el seu equip a final de temporada, amb 34 anys
A l'ACB, els Reis deixen una nova jornada de Lliga amb un pas més de la Penya cap a la Copa dle Rei i cap a ser cap de sèrie després de guanyar al Fuenlabrada a casa. Ja és a Canàries. Veurem si hi serà entre els 4 primers de la classificació. De moment si. El Barça va perdre a Bilbao (segona derrota consecutiva), que el deixa cinquè a la taula, fora de les places de cap de sèrie de Copa i el Manresa va perdre amb el CAI Saragossa. L'Andorra va perdre amb el Madrid. La Penya supera al Barça a la classificació cosa que no passava des de feia anys. Per acabar-ho d'adobar, divendres a Berlín, el Barça de bàsquet va començar el Top16 de l'Eurolliga amb sorprenent derrota després de veure com amb un parcial de 22-8 al tercer quart els alemanys remuntaven el partit.
Ha començat el Rally Dakar a terres argentines amb la primera etapa disputada ja. De moment, el líder en motos és l'anglès Sam Sunderland, amb el campió vigent, el català, Marc Coma, quart, el màxim rival de Copa en revalidar el títol, el castellonenc Joan Barreda, tercer i Laia Sanz, 17ena, primera dona, i que ha iniciat el gran repte d'acabar com més a daltmillor en la general. En cotxes, liderat pel qatarià Nasser Al Atiya. L'aventura del vigent campió de la categoria, el pilot de Folgueroles, Nani Roma, es va acabar els 10 km d'aquesta primera etapa. Una greu averia al motor, en la pressió de l'oli, del seu Mini el va fer retirar de la cursa.
Dunes al Dakar i aigua molta aigua, almenys durant molts mesos a la Barcelona World Race, la volta al món de vaixells a vela sense escales que transcorre ja després de la sortida que es va donar a finals d'any.
Molt d'esport al cap de setmana previ als Reis que passen avui. Uns Reis on han deixat molt de carbó, molts de regals enverinats i només caramels per Sabadell i Joventut 
Bons Reis i que us portin moltes coses bones, res de carbó i molts èxits a l'esport català pel futur proper, que en aquest n'hem tingut ben poquets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada