divendres, 10 d’octubre del 2014

Un flac favor a la rojigualda

Diumenge és 12 d'octubre, festa de la Hispanitat, al país veí, aquest que estima tant a Catalunya, que és capaç de considerar un acte terrorista portar una estelada a Saragossa.
Sense futbol de Primera Divisió pels compromisos internacionals, el bàsquet ACB entra en les primeres planes de l'actualitat esportiva.
A Badalona, on mana el PP, la Penya jugarà amb l'Estudiantes. Però més enllà del duel, un Clàssic entre equips de planter (Olímpic vs Ramiro), hi haurà un altre punt d'interès al Palau. A la grada.
Penyes verdinegres i aficionats han llançat una campanya perquè aquest diumenge, l'aficionat vagi amb senyeres al camp, en protesta a la detenció d'Àlex Molina, la setmana passada. L'Àlex va anar com uns quants aficionats del Joventut a Saragossa a veure el debut de la Penya a l'ACB.
Al Príncep Felip, l'Àlex va fer el mateix que fa a l'Olímpic, o quan es desplaça amb l'equip verdinegre a on faci falta: animar amb la seva estelada, cridant un crit legítim, que expressa la seva voluntat de ser lliure. Independència.
A l'Estat Espanyol, i ho vàrem veure ahir, en l'Eslovàquia - Espanya, classificatori de l'Eurocopa 2016 de futbol d'ahir o el Luxemburg - Espanya de diumenge on es cridarà Viva España, brandant la rojigualda, fora del país i no passarà res.
Doncs a l'Àlex per proclamar la llibertat i brandar una senyera, la polícia el deté, el fa passar una nit a la presó, el jutja l'endemà i el condemna a pagar. Il·lògic total.
Així doncs des de La Cantonada, la Penya d'aficionats del Joventut que cada partit de la Penya anima al conjunt verdinegre,i des d'altres sectors d'aficionats del Joventut han promulgut la campanya de la senyera pel 12-O.
Una campanya pacífica a favor de la llibertat d'expressió, en un dia on la rojigualda es treurà a passejar, insultant tot el què no estigui a favor de ser representat per l'espanyola. Amb la cabra, el Rei i la Letícia, es passejarà la bandera espanyola i algun pollastre preconstitucional al país de la gavina.
La detenció de l'Àlex per aquells que defensen la llei, o haurien de defensar-la, inclòs la llibertat d'expressió, ha fet un flac favor a la Rojigualda que defensen.
Diumenge, 12-O, Festa de la Hispanitat, la Penya, l'afició, la seva gent, pacificament i amb força, com fa el poble català, quan li toquen el botet, es manifestarà per la llibertat d'expressió, brandant una senyera. Que ningú es confongui. No es demanarà la independència d'un país. Ja és un fet habitual. La senyera onejarà per la llibertat d'expressió i per l'Àlex que va viure un malson per expressar normalitat.
Entre banderes va la cosa. A l'agost, la Rojigualda i algun pollastrot va acompanyar a la selecció espanyola, a l'Olímpic dels Gasol, a la gira Ñ prèvia al Mundial. Ara la senyera acompanyarà a l'Àlex i a la gent que defensa la llibertat d'expressió.
Aquest diumenge de cabreta i d'exèrcit desfilant per l'Espanyolitat, a Badalona desfilarem per la llibertat d'expressió senyera en mà, esperant també el triomf de la Penya a la pista. Diumenge #TotsSomMolina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada