dijous, 2 d’octubre del 2014

Tricentenari internacional

Avui a La Seu d'Urgell, a tocar d'Andorra, es disputa la final de la Lliga Catalana ACB, Trofeu Tricentenari. En commemoració als 300 anys de l'11 de setembre de 1714, el bàsquet català s'internacionalitza en el seu Trofeu més emblemàtic, i que serveix com a preludi de l'arrencada de l'ACB del cap de setmana que ve.
Ho tornaré a dir, sóc pesat, ho sé. Però ja en podrien aprendre els compatriotes futbolístics amb la Supercopa de Catalunya de futbol, que ningú vol jugar i on Barça i Espanyol es maten... per no jugar-la. Un gran esforç que serà recompensat segur.
Aquesta internacionalització de la Lliga Catalana ACB, és degut a la presència del MoraBanc Andorra, el nou equip ACB, del País dels Pirineus, i adscrit a la Federació Catalana de Bàsquet. Perquè ens entenguin als no avesats a l'esport de la cistella i tirant més pel futbol, l'Andorra seria un Mònaco a França i en versió futbol.
Avui, aquest Andorra, entrenat pel mite a Manresa, Joan Peñarroya, que s'ha reforçat molt bé amb una plantilla amb homes com Víctor Sada i Kaloyan Ivanov i, amb homes com Jordi Trias, que l'any passat va baixar a LEB per tornar a l'ACB, disputarà la final a la pista de la capital de l'Alt Urgell, i per aquest 2014, Capital Catalana del Bàsquet. La Penya, que ha començar fortíssima la pretemporada, on no havia perdut fins ahir va perdre a les semifinals amb el conjunt andorrà.
És la Penya de la il·lusió dirigida per Demond Mallet a la posició de 1, i com sempre amb molts reforços i cares noves, com el retornat Sergi Vidal, Goran Sutton o Clevin Hannah.
A l'altra cantó del ring, amb l'aspirant MoraBanc Andorra, hi ha el campió, des de fa 5 anys, el totpoderós Barça, que va superar al nou Manresa de les 10 cares noves, d'una plantilla de 11 (la última, Roger Grimau) i el retorn de Pedro Martínez a la banqueta 15 anys després, a les semifinals.
L'economia farà que com passa habitualment i seria sorpresa majúscula, que la final no tingui color blaugrana dels de Xavi Pascual a la banqueta, i els Navarro, Huertas i les novetats Doellman, Satoransky, Pleiss, i Deshawn Thomas. Sense descartar que el Joventut competeixi.
Veurem si salta la sorpresa, complicat, però sobretot veurem una nova edició d'una de les millors competicions que hom creador basquetbolístic parí. Per l'interès de tots en jugar-la, i per ser el preludi de l'arrencada de la Lliga ACB. Com ha de ser.
I com ha de ser també es disputarà la final femenina de la Lliga Catalana, amb els representants catalans de la Lliga Femenina, l'Spar Citylift Girona (l'antic UniGirona) i el Cadí La Seu
Aquesta nit, a les 21:00 a Rac1, la gran final de la XXXV Lliga Catalana de Bàsquet - Trofeu Tricentenari. Barça - MoraBanc Andorra. La Lliga més internacional

PostChampions: El Madrid va derrotar a la ventafocs Ludogorets amb molt de patiment, a domicili, a Bulgària i l'Atlètic de Madrid va guanyar amb la Juventus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada